Εκτέλεση:

Για τα σουτζουκάκια

  • Στο μίξερ χτυπάμε το λάδι, το σκόρδο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ θα ρίξουμε όλα τα υγρά υλικά μας. Το λάδι με το σκόρδο, το γάλα , το κρασί, το ούζο και το αυγό. Ανακατεύουμε με το σύρμα για 30 δευτερόλεπτα.  Ρίχνουμε και το ψωμί σε κομμάτια, το κύμινο, το μπούκοβο και το δυόσμο ψιλοκομμένο.
  • Φοράμε γάντια και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μέχρι να λιώσει τελείως το ψωμί.
  • Πορσθέτουμε στο μείγμα αρκετό αλάτι και πιπέρι και τους δύο κιμάδες.
  • Ξαναφοράμε γάντια και ανακατεύουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Σε ένα ταψάκι με αλεύρι, πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας σε οβάλ σχήμα και τα τοποθετούμε στο ταψάκι (περίπου 30-50 γρ. το καθένα)
  • Γυρνάμε τα σουτζουκάκια να πάει το αλεύρι παντού.
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά , ρίχνουμε σπορέλαιο και περιμένουμε 1 λεπτό να κάψει.
  • Απομακρύνουμε το παραπανίσιο αλεύρι, πλάθωντας στο χέρι και τοποθετούμε ένα- ένα τα σουτζουκάκια μας μέσα στο ταψί.
  • Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια μας μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές (για περίπου 5 λεπτά)
  • Μεταφέρουμε τα σουτζουκάκια μας σε ένα ταψί ή σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε τοποθετήσει χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
  • Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα

  • Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Χοντροκόβουμε ένα κρεμμύδι.
  • Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και βάζουμε και το κρεμμύδι.
  • Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Περιμένουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι.
  • Μόλις καραμελώσει, ρίχνουμε 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε καλά τουλάχιστον 1-2 λεπτά για να δέσει η σάλτσα.
  • Ρίχνουμε κανέλα, φύλλα δάφνης, 1 κύβο, τη ντομάτα και το νερό. Ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε μέσα και τα σουτζουκάκια.
  • Καπακώνουμε και βράζουμε  σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα και τα σουτζουκάκια μας να είναι έτοιμα.
  • Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια μας με ρύζι μπασμάτι και φρέσκο δυόσμο!

Συστατικά:

  • 50 ml λάδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 250 γρ. χοιρινό κιμά
  • 200 γρ. ψωμί του τοστ
  • 100 ml γάλα 3,5% λιπαρά
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 ½ κ.γ. κύμινο
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • δυόσμο
  • 20 ml ούζο
  • 100 γρ. αλεύρι για πανάρισμα
  • 50 ml σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 250 ml νερό
  • 1 κύβο κότας
  • 400 γρ. κονκασέ ντομάτας ή 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 στικ κανέλας

Mερίδες: Οικογενειακή
Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά

Πηγή: http://akispetretzikis.com/