H EESTEC LC Xanthi σας προσκαλεί την Πέμπτη 14/04/2016 και ώρα 14:00 στην ημερίδα με θέμα “Εισαγωγή στο Web Security ”

Επίτιμoι ομιλητές θα είναι o Διονύσης Ζήνδρος, διδακτορικός φοιτητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικός σε θέματα κρυπτογραφίας και ασφάλειας υπολογιστών και o Θέμης Παπαμελετίου φοιτητής Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνίου.

Στην ομιλία θα γίνει εισαγωγή στην Ασφάλεια Δικτύων, πάνω στα πρωτόκολλα HTTP/HTTPS, TLS στις τεχνικές injection code με SQL και στο scripting με XSS. Επίσης κατα την διάρκεια της παρουσίασης θα γίνει επίδειξη man-in-the-middle attack και ανάλυση πακέτων με το Wireshark.

Συγκεκριμένα οι ομιλητές μας. Ο Διονύσης Ζήνδρος είναι πτυχιουχος του τμήματος ΗΜΜΥ του ΕΜΠ και έχει εργαστεί σε μεγάλες εταιρίες ανάπτυξης λογισμικού και ασφάλειας συστημάτων εκ των οποίων είναι η Google και το Twitter. Ο ίδιος έχει ενεργή παρουσια σε συνέδρια όπως TedxYouth και ECESCON 2014, με ιδιαίτερη σημασίας το Blackhat Asia 2016 όπου παρουσίασε αναβάθμιση πάνω στην επίθεση Breach.Τέλος, εργάζεται αυτήν την περίοδο πάνω στο Διδακτορικό του με θέμα την κρυπτογραφία. Παραπάνω πληροφορίες όπως και το βιογραφικό του βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.dionyziz.com/cv.html

Ο Θέμης Παπαμελετίου είναι φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο ΕΜΠ, έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια σε μερικά από τα οποία έχει παρουσιάσει το git και το github και έχει κάνει πρακτική άσκηση στη Google το προηγούμενο καλοκαίρι. Αναλυτικότερα το βιογραφικό του βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://themicp.com/cv/

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Α2, του κτιρίου Α των Η.Μ.Μ.Υ στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων.