Μετά από 5 μήνες προετοιμασίας η EESTEC Τοπική επιτροπή Ξάνθης πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το 3ο διεθνές workshop της με θέμα το Internet of Things και πιο συγκεκριμένα, τα έξυπνα σπίτια. Η ονομασία του workshop ήταν “House of Apps” και η διάρκειά του ήταν από τις 15 έως τις 22 Μαΐου 2016.
13335742_1053799214715064_7346260345223352332_nΚατά την διάρκεια αυτής της εβδομάδας φιλοξενήθηκαν στην πόλη της Ξάνθης 16 φοιτητές από 11 πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Τουρκίας. Οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν το Internet of Things,  μέσα από διαλέξεις και εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν από την Microsoft και από μέλη της EESTEC Τ.Ε. Ξάνθης που είναι γνώστες του αντικειμένου. Σκοπός του workshop ήταν να μετατραπεί ένα σπίτι της παλιάς πόλης της Ξάνθης σε έξυπνο, δηλαδή να είναι δυνατός ο χειρισμός του από μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου. Οι συμμετέχοντες αφού σχεδίασαν την εφαρμογή καθόρισαν και τον τρόπο με τον οποίο θα επικοινωνούν οι διάφορες συσκευές του σπιτιού μεταξύ τους αλλά και με το χρήστη – ιδιοκτήτη του σπιτιού. Το ακαδημαϊκό μέρος του Workshop έκλεισε με την εγκατάσταση της εφαρμογής στο χώρο του Happy Living, και με την παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας της.
Βέβαια, πέρα από το ακαδημαϊκό περιεχόμενο, μια τέτοια εκδήλωση δίνει την ευκαιρία στους ξένους φοιτητές να γνωρίσουν την ελληνική κουλτούρα και τον ελληνικό πολιτισμό. Κατά την διάρκεια αυτής της εβδομάδας λοιπόν, οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να επισκεφτούν διάφορα αξιοθέατα της Ξάνθης, να περπατήσουν στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και να γευτούν διάφορα εδέσματα της τοπικής κοινωνίας.

“Θα θέλαμε, λοιπόν, να ευχαριστήσουμε την τοπική κοινωνία που μας στήριξε σε αυτή την δράση μας, τους υποστηρικτές μας ΙΩΝΙΚΗ, Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, Σαρίμπογια εργαστήριο αλλαντικών, Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών Ελένη Ασλανίδου, NESCAFE, Πρίσμα, Παπαπαρασκευάς καθώς και τους μεγάλους χορηγούς μας Microsoft Ελλάς και e-FOOD.gr χωρίς τους οποίους δεν θα είχαμε καταφέρει να φτάσουμε σε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.” αναφέρει η Εestec Ξάνθης.