Το Σαββατοκύριακο, 27-28 Αυγούστου 2016, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Π.Ε. Ξάνθης, διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ VIA EGNATIA στα Στενά του Νέστου. Στόχος του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη των πολιτισμικών στοιχείων της Περιφέρειάς μας μέσω της διασύνδεσης των περιοχών της με άξονα την Εγνατία Οδό από την αρχαιότητα ως σήμερα. Απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία ενός φεστιβάλ που θα αποτελεί θεσμό για τον πολιτισμό της περιοχής και πόλο τουριστικής ανάπτυξης.

Στα πλαίσια αυτού του φεστιβάλ, συμμετέχει και ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης με την διοργάνωση πεζοπορίας στο μονοπάτι δίπλα στο ποτάμι που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016.

Καλούμε τα μέλη του συλλόγου αλλά και οποιονδήποτε επιθυμεί να περπατήσει στην διαδρομή αυτή, που χαρακτηρίζεται ως μια από της ομορφότερες της Ελλάδας, να βρίσκεται στο parking της Γαλάνης, το Σάββατο, 27/8/2016 στις 10 π.μ.

Αθλητικά παπούτσια, καπέλο, γυαλιά ηλίου απαραίτητα. Νερό, ένα δεύτερο μπλουζάκι και κάποιο φρούτο σε ένα μικρό σακίδιο πλάτης, είναι αρκετά για να έχουμε μαζί μας.

Η διαδρομή είναι εύκολη και διάρκειας 3 ωρών περίπου.