Ανακοίνωση κάλεσμα για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης εξέδωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ξάνθης. Στην ανακοίνωση τα σωματεία της ΟΕΒΕ δεν παίρνουν θέση για τα φορολογικά και το ζήτημα που τίθεται από τους Συλλόγους αλλά τονίζουν ότι οι επαγγελματίες λειτουργούν ως θεματοφύλακες των θεσμών της πόλης. 

Με αφορμή την έναρξη των Εορτών Παλιάς Πόλης για το έτος 2016 θα ήθελε η Διοίκηση της Ο.Ε.Β.Ε.  Ξάνθης να προχωρήσει στις ακόλουθες διαπιστώσεις:

  • Η καθιέρωση του θεσμού των Εορτών της Παλιάς Πόλης ενήργησε μ’ έναν τρόπο αναπτυξιακό, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προβολή της πόλης. Με το χρόνο γίνεται όλο και καλύτερη προσπάθεια διαφήμισης της πόλης μας.
  • Είναι αυτονόητο και πρέπει να τονιστεί εμφατικά η αρμονική συνεργασία των επαγγελματιών της πόλης μας και του νομού μας ευρύτερα με τους πολιτιστικούς συλλόγους και με το θεσμό των Εορτών της Παλιάς Πόλης, ο οποίος ΔΕΝ λειτουργεί ανταγωνιστικά απέναντι στους επαγγελματίες.
  • Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η τουριστική κίνηση εγχώριων και ξένων επισκεπτών αυξάνεται κατά το συγκεκριμένο διάστημα. Σ’ αυτό βοηθά η σωστή προετοιμασία ουσιαστικά από τη λήξη των προηγούμενων εορτών με ορίζοντα τη νέα χρονιά. Η προβολή μέσω διαδικτύου και μεταφρασμένων φυλλαδίων προς τις γείτονες χώρες, αλλά και η ενσωμάτωση εορτών στο πρόγραμμα τουριστική ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜΘ ενεργούν ως δυναμικοί «καταλύτες» επιτυχίας του θεσμού αυτού.
  • Ο γαστρονομικός προορισμός της πόλης μέσω των Εορτών Παλιάς Πόλης γίνεται γνωστός διεθνώς. Η διασταύρωση Ανατολής και Δύσης, οι παραδοσιακές αυθεντικές συνταγές, το μεράκι των ζαχαροπλαστών και των υπεύθυνων καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος συνεισφέρουν στην ποιότητα των προσφερόμενων εδεσμάτων προς τους επισκέπτες της πόλης μας.
  • Επίσης, τα καφέ-μπαρ, οι επαγγελματίες της πόλης μας «φοράνε» τα γιορτινά τους σ’ αυτή την περίοδο των Εορτών Παλιάς Πόλης, ικανοποιώντας κάθε απαιτητικό γούστο και συμβάλλοντας και αυτοί με τη σειρά τους στην επιτυχία του θεσμού αυτού.
  • Οι Εορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης αποτελούν τον «προπομπό» μιας ακόμη μεγαλύτερης εορτής, εκείνης των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών ή όπως συνηθίζεται το «Καρναβάλι της Ξάνθης». Στη μεγάλη αυτή εορτή του Διόνυσου η πόλη είναι μια παρέα, μια εορτή, όπου οι επαγγελματίες της πόλης μας και του νομού μας συμβάλλουν τα μέγιστα για τη σωστή προβολή της πόλης μας. Και αυτό φαίνεται όχι μόνο από την πληθώρα επισκεπτών κατά την διάρκεια των εορτών είτε Παλιάς Πόλης είτε Καρναβάλι Ξάνθης, αλλά από τη διαχρονία των επισκεπτών που έρχονται στη πόλη μας σε κάθε εποχή του έτους.

Με τις διαπιστώσεις αυτές επισημαίνεται η αρμονική συνεργασία των Επαγγελματιών της πόλης μας και του Νομού μας, οι οποίοι λειτουργούν ως «θεματοφύλακες» των πετυχημένων θεσμών της πόλης μας και με τον τρόπο τους συμβάλλουν στην προβολή της πόλης. Η Διοίκηση της Ο.Ε.Β.Ε. Ξάνθης και τα Σωματεία της περιφρουρούν άοκνα τους θεσμούς αυτούς και κατά τη διάρκεια όλου του έτους συνεργάζονται αρμονικά για την ποιοτική εξυπηρέτηση του κόσμου της Ξάνθης και των επισκεπτών της.