Από την 1η Σεπτέμβρη ξεκινούν οι εγγραφές στο θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά Του Νέστου για τη νέα χρονιά. Στόχος του εργαστηρίου είναι η θεατρική παιδεία, προσφέροντας στους μαθητές του τα κατάλληλα ερεθίσματα και την τεχνική κατάρτιση που απαιτείται, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με την θεατρική τέχνη.

anatolika 2Η θεατρική και πολιτιστική εξοικείωση συνοδεύει σήμερα τη δημιουργία παραστάσεων και θεατρικών δράσεων για να προετοιμάσει εις βάθος το έδαφος μιας αποτελεσματικής πρόσληψης των καλλιτεχνικών προϊόντων. Αυτή η έννοια που πρωτοεμφανίστηκε στη Γαλλία με το ρεύμα της θεατρικής αποκέντρωσης και της πολιτιστικής δράσης αντανακλά το συρμό της σημερινής θεατρικής επιχείρησης και τη λειτουργία της στην κοινωνία. Η πολιτική της εξοικείωσης πρέπει να ξεκινήσει με παρεμβάσεις  στην κοινωνία . Μυώντας τους νέους στη θεατρική πράξη- γεγονός, η εξοικείωση επενδύει σε ένα μελλοντικό κοινό  που θα μπορεί να προσλαμβάνει το πολιτιστικό προϊόν.

Στο θεατρικό εργαστήρι λειτουργούν τμήματα παιδιών, εφήβων, ενηλίκων και τμήμα προετοιμασίας υποψηφίων για δραματικές σχολές.

Διδάσκουν :

– Πολυξένη Καρακατσάνη , ηθοποιός, απόφοιτος Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης ΒΕΑΚΗ, πτυχιούχος του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών
– Βασίλης Λειβαδίτης, ηθοποιός , απόφοιτος Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Βεάκη
– Χριστεφανία Λουκίδου, μουσικός, απόφοιτος του Conservatoire της Αλεξ/πολης με ειδικότητα στη Μονωδία.
– Αναστασία Σαλαμπάση, Θεατρολόγος , απόφοιτος του τμήματος θεατρικών σπουδών της φιλοσοφικής σχολής του Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών.

Αυτοσχεδιασμοί, σωματική έκφραση,  φωνητική τοποθέτηση-αναπνοή, commedia de l arte, τεχνική θεατρικού κλόουν, υποκριτική μέσα από σύγχρονες προσεγγίσεις (  Jacques Lecoq, Jerzy Grotowski,Bertolt Brecht) , επαφή και γνωριμία με κείμενα της παγκόσμιας κλασσικής  και σύγχρονης δραματουργίας είναι κάποιες από τις πρακτικές που αξιοποιούνται στο θεατρικό εργαστήρι .

Πληροφορίες στα τηλ. 6973498913,6948180583