fredtitoΟι Ολυμπιακοί αγώνες έγιναν, τα φώτα έσβησαν, η προβολή τελείωσε. Κανείς λοιπόν δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση για έναν από τους ελάχιστους Ξανθιώτες που έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες (μάλλον τον τρίτο), τον Χρήστο Κατράντζη.

Ο ξανθιώτης πρωταθλητής της Κολύμβησης πήγε στο Ρίο και πήρε την 10η θέση στον κόσμο με την σκυταλοδρομία αλλά κανείς δεν βρέθηκε, από οποιαδήποτε πλευρά να τον συγχαρεί, να βγάλει μια ανακοίνωση εκτός από το σύλλογό του, τον ΚΟΞ. Μετά βίας γράφτηκαν κάποιες ελάχιστες γραμμές στα ΜΜΕ. Σε άλλες περιπτώσεις, αν πρόκειται για το παιδί κάποιου επηρμένου που κέρδισε στο…τάβλι, τα γραφεία τύπου κατακλύζουν τα ΜΜΕ με φωτογραφίες.

Βέβαια η πόλη που σπάνια έχει κολυμβητήριο σε λειτουργία, τα τελευταία 5-6 χρόνια, δεν μπορεί να υπερηφανευτεί πως βοήθησε  το νεαρό πρωταθλητή. Αλλά η προκλητική αδιαφορία όλων δείχνει ακριβώς ότι οι “ελληνάρες” έχουν δάκρυα μόνο για τους πρώτους, έγιναν δηλαδή “αμερικανάκια” και θεωρούν ότι ο πρώτος παίρνει τα πάντα και ο δεύτερος τίποτα. Είναι αυτοί που επαίρονται για τους προγόνους τους, την αξία της συμμετοχής, την αθλητική παιδεία και άλλα παχιά λόγια χωρίς κανένα αντίκρισμα…

fredtitoΣτη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη κατά τη διάρκεια της έγκρισης για το ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός της Παμποντιακής Συνάντησης που θα γίνει στην Ξάνθη για πρώτη φορά, ο Μανώλης Φανουράκης ρώτησε αν στη διοργάνωση έχει κάποια εμπλοκή ο Δήμος Ωραιοκάστρου. Δεν κατάλαβε κανείς τι ήθελε να πει αλλά το σχόλιο που ακούστηκε ήταν μήπως έχει κάποια εμπλοκή ο Λαγκαδάς και στην πλευρά της αντιπολίτευσης χαμογέλασαν….

Στα σοβαρά πάντως, οι υπεύθυνοι του Συλλόγου Ποντίων θα πρέπει να είναι προσεκτικοί για να μην μπλέξουν όπως ο Σύλλογος Σαρακατσάνων σε μια συγκαλυμμένη υπόγεια χρηματοδότηση ΜΜΕ, σε αντίστοιχη εκδήλωση… Επί της ουσίας πάντως η μεγάλη αυτή διοργάνωση των Ποντίων θα έχει πολύ μεγάλη διάσταση για την τοπική κοινωνία και θα συγκεντρώσει χιλιάδες συμμετεχόντων στην πόλη.