fredtitoΕπιτυχημένη ήταν η δημοπρασία για το camping του Μυρωδάτου. Τα δύο επιχειρηματικά σχήματα ήταν και πάλι με ξανθιώτες που συνεργάζονται με Βούλγαρους eπενδυτές, όπως συνηθίζεται σε πολλές περιπτώσεις ώστε να διευκολύνονται γραφειοκρατικά οι επιχειρήσεις. Το μείζον βέβαια, αφού και το τίμημα είναι αρκετά ικανοποιητικό, είναι για το Δήμο των Αβδήρων να προχωρήσουν άμεσα οι επενδύσεις για να αποκτήσει προστιθέμενη αξία αυτή η παραχώρηση. 

fredtitoΓια “έγκλημα” κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι της Εγνατίας αναφορικά με την πώληση του αυτοκινητόδρομου με τίμημα 100 εκατ. ευρώ ενώ μόνο κάθε χρόνο, οι σταθμοί των διοδίων αποφέρουν στο Δημόσιο 50 εκατ. ευρώ. Αν είναι έτσι, δεν υπάρχει κάποια μεγάλη διαφορά από την ίδια, αποτυχημένη και επαχθή λογική ιδιωτικοποιήσεων δημόσιου πλούτου, που θα αποφέρει πενιχρά έσοδα στη χώρα (βλ. ΟΠΑΠ) από την αρχή των μνημονίων μέχρι σήμερα. Βέβαια όλα αυτά διαψεύδονται από το ΤΑΙΠΕΔ και απομένει να δούμε με ποιους όρους θα γίνει η αποκρατικοποίηση και ποιο θα είναι το όφελος για το δημόσιο.

fredtitoΠάντως όσον αφορά την πολιτική ατζέντα του τελευταίου διαστήματος, οι αναφορές σε διαπλοκή, οι συσχετισμοί με σκάνδαλα του παρελθόντος και σε άλλες εποχές έχουν μεγάλο ενδιαφέρον καθώς κάθε φορά που επιχειρούνται αλλαγές (έστω και σε μικρότερη κλίμακα όπως στο παρελθόν και όχι τώρα που οι αλλαγές είναι συνταρακτικές) υπάρχει αυτού του είδους η αντίδραση. Άλλωστε, όποιο κουνά το δάχτυλο της ηθικής  πρέπει να σκέφτεται τη δική του διαδρομή (χωρίς αυτό να αθωώνει ενδεχόμενες πράξεις ή παραλείψεις του σήμερα που ενέχουν ηθική απαξία)

Δηλαδή όταν μιλάμε για Τράπεζες και θαλασσοδάνεια, για διαπλοκή μέσων ενημέρωσης-εργολάβων-πολιτικής, για υπόγειες χρηματοδοτήσεις κλπ κλπ πρέπει να ξέρουμε ποιος το λέει και ποια σχέση έχει με τα τεράστια σκάνδαλα της μεταπολίτευσης γιατί περίπου γνωριζόμαστε καλά σε αυτή τη χώρα. Ακόμη και όταν μιλάμε για τον τρόπο που αποτιμούν οι τράπεζες τα assets, πρέπει πχ να θυμόμαστε ποιος και με τι ποσό αποτίμησε την…ταινιοθήκη του mega για να μην θυμηθούμε τις εγγυήσεις σε “αέρα” ή τα δάνεια των κομμάτων.  Γιαυτό και είναι εύστοχη η παρατήρηση κάποιου ότι όποτε επιχειρούνται αλλαγές, περίπου τα ίδια πρόσωπα πρωταγωνιστούν και επιχειρούν να στοχοποιήσουν συγκεκριμένους ανθρώπους για να μην αλλάξει το status quo. Αυτό αποδείχτηκε και με το περούκα-gate σε μεγάλο βαθμό.

fredtito

Ως προς τον Δήμαρχο του Ωραιοκάστρου πάντως, που συζητήθηκε τοπικά τις περασμένες μέρες, οι αποκαλύψεις μαρτυρούν ότι πρόκειται για “μπουμπούκι” με ξεκάθαρο ρατσιστικό παρελθόν. Το 2008 πρωταγωνίστησε στους τραμπουκισμούς εναντίον της επέκτασης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου απαιτώντας να φύγουν οι ψυχικά πάσχοντες από την περιοχή του.

Τελικά καταδικάστηκε για τις καταστροφές που είχαν γίνει τότε ως ηθικός αυτουργός αλλά φρόντισε να χρεώσει στους Δημότες τα 228.000 ευρώ που αντιστοιχούσαν στο ύψος των καταστροφών που προκλήθηκαν. Φοβερή αντίληψη περί πολιτισμού αλλά και περί της πολιτικής, που δυστυχώς καλύπτεται πολιτικά από το κόμμα του…

fredtitoΟ Σλοβάκος Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε στη Μπρατισλάβα ότι “η ΕΕ θα φροντίσει το brexit να είναι πολύ επώδυνο για τη Μεγάλη Βρετανία“. Καλά μέχρι εδώ αλλά μήπως ο Σλοβάκος εταίρος μας δεν δικαιούται αυτή την έπαρση μιλώντας εξ ονόματος της Ευρώπης απέναντι στην Αγγλία; Μήπως αυτή η διεύρυνση προς ανατολάς ήταν που μας έκανε να αναθεωρήσουμε τα ευρωπαϊκά μας οράματα; Μήπως όσοι δεν έχουν παραστάσεις από ευρωπαϊκή συνεργασία πρέπει να είναι περισσότερο φειδωλοί όταν μιλάνε εκ μέρους μας;