Σε ανακοίνωσή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου που υπογράφει ο Διοικητής Δημήτρης Αδαμίδης, αναφέρεται:

Διαψέυστηκαν οι καταγγελίες της Λαικής Συσπείρωσης κατά της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου» Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 4ης ΥΠΕ με ομόφωνη απόφασή του έκρινε ότι ουδείς λόγος υπάρχει να τεθεί ο γιατρός του Π.Γ.Ν.Ε. Πασχάλης Πειχαμπέρης σε δυνητική αργία, για τη μήνυση που είχε υποβληθεί εναντίον ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, σχετικά με απόφαση που ομόφωνα η δημοτική αρχή έλαβε το 2012, χρονική περίοδος που ο κ. Πεϊχαμπέρης διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος.

Με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε προ ημερών η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», σε μία απέλπιδα προσπάθεια διαστρέβλωσης των πραγματικών δεδομένων λειτουργίας της διοίκησης του Π.Γ.Ν.Ε. οφείλουμε να καταστήσουμε γνωστό ότι: -Η Εισαγγελία Εφετών είχε αποστείλει σχετικό με την προαναφερθείσα υπόθεση έγγραφο προς το Υπουργείο Υγείας το οποίο στη συνέχεια, ως είχε εκ του νόμου υποχρέωση, υπέβαλε ερώτημα και όχι δίωξη προς το πειθαρχικό συμβούλιο. –

Η διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ε. ουδέποτε προέβη σε πειθαρχική δίωξη ή οποιαδήποτε ενέργεια σε βάρος του γιατρού πεπεισμένη εξ’ αρχής ότι η δικαστική διερεύνηση της εν λόγω υπόθεσης για την περίοδο που ο κ. Πεϊχαμπέρης διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος δεν συνιστά σε καμία περίπτωση ικανό λόγο δίωξής του από το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Σήμερα, η ομόφωνη απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της 4ης ΥΠΕ έρχεται να δικαιώσει τη στάση της διοίκησης του Π.Γ.Ν.Ε. απέναντι στον κ. Πεϊχαμπέρη και να διαψεύσει περίτρανα τα όσα καταγγελτικά, για λόγους δημιουργίας εντυπώσεων και σε μία προσπάθεια απαξίωσης της διοίκησης του Π.Γ.Ν.Ε., ανέφερε στην ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση», με ισχυρισμούς οι οποίοι απεδείχθη ότι όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά συνιστούν μυθιστορηματικές διηγήσεις που εκθέτουν αποκλειστικά και μόνο τους εμπνευστές τους.