Αναβλήθηκε για τον 24-2 Φεβρουαρίου του 2017 η δίκη του Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Σαλαγιάννη για τις οφειλές του κόμματος απέναντι στην πρώην τεχνική γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη.

salagiannisΗ αναβολή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης δόθηκε εξαιτίας της αδυναμίας του βασικού κατηγορούμενου να παραστεί στη δίκη, κατηγορούμενος για παράβαση του αρ 28 του Ν. 3699/2011 της εργατικής νομοθεσίας κατ εξακολούθηση. Πρόκειται για τη δεύτερη υπόθεση στην Ελλάδα που φτάνει στο ακροατήριο ενώ ο Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη μια καταδίκη από δικαστήριο της Μυτιλήνης για αντίστοιχη περίπτωση.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση της απομάκρυνση των υπαλλήλων σε όλες τις Νομαρχιακές την περίοδο Βενιζέλου, χωρίς να απολυθούν ενώ σύμφωνα το κόμμα που είχε συμβληθεί με τις εργαζόμενες, είχε υποστηρίξει αρχικά ότι ήταν ευθύνη των Νομαρχιακών Επιτροπών.

Έχουν διαχωρίσει τη θέση τους Τσαρτσάρας-Αμανατίδης

Συγκατηγορούμενοι του Νίκου Σαλαγιάννη είναι οι πρώην Γραμματείς Αχιλλέας Τσαρτσάρας – της περιόδου Παπανδρέου- και Χρήστος Αμανατίδης -της περιόδου Βενιζέλουν- οι οποίοι σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό έχουν διαχωρίσει τη θέση τους.

Ο Αχιλλέας Τσαρτσάρας εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο Γιάννη Μπάρκα, ο Χρήστος Αμανατίδης από τον Χρήστο Σαρόγλου ενώ ο βασικός κατηγορούμενος Νίκος Σαλαγιάννης εκπροσωπήθηκε από τη Δέσποινα Πατσίδου.

Στην πολιτική υπόθεση η πρώην Τεχνική Γραμματέας έχει ήδη