Νίκος Σιτσάνης-  CEO & Founder, Ιδρυτής, Industrial Informatics Expert, Μηχανικός Πληροφορικής, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Πως γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία του Translation24.gr?
Η ιδέα γεννήθηκε το 2010 όταν βρισκόμουν στην Ιταλία για ένα επαγγελματικό ταξίδι. Διαπίστωσα ότι οι επιχειρήσεις λόγω της σχετικής ευκολίας που έχουν πλέον να επεκτείνονται σε όλο το κόσμο, έχουν την ανάγκη για μεταφράσεις σε πάρα πολλά είδη εγγράφων π.χ. κατασταστικά, συμβόλαια, εγχειρίδια χρήσης, ιστοσελίδες, κ.α. Επιπλέον, παρά την τεράστια πρόοδο στην τεχνολογία, η μηχανική/αυτόματη μετάφραση μπορεί μόνο να αποτελέσει μια γρήγορη και πρόχειρη λύση, αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορεί να αντικαταστήσει την μετάφραση απο άνθρωπο. Επιπλέον δεν αναμένεται ότι στο εγγύς μέλλον οι μεταφράσεις θα είναι εντελώς αυτόματοποιημένες.
Σε ποιούς απευθύνεται και τι όφελος μπορούν να έχουν από την υπηρεσία σας?
Το Translation24.gr σχεδιάστηκε για να προσφέρει online επαγγελματικές υπηρεσίες μετάφρασης καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα γλωσσών και συγκεκριμένα εξυπηρετεί πάνω από 35 διαφορετικές γλώσσες. Οι υπηρεσίες μας αποτελούν μία ανταγωνιστική λύση στον χώρο των μεταφραστικών υπηρεσιών. Οι πελάτες μας απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας, cost- effective διαδικτυακές υπηρεσίες,  μεγιστοποιώντας την απόδοση των επιχειρήσεων τους και δίνουν τη δυνατότητα ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της επιχείρησης στη διεθνή αγορά. Η έδρα μας βρίσκεται στην Ξάνθη και από εδώ εξυπηρετούμε τόσο την τοπική αγορά όσο και τα αιτήματα που μας έρχονται από όλο τον κόσμο. Στόχος μας είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων μας σε άλλες χώρες πολύ σύντομα, ενώ έχουμε ήδη ξεκινήσει στην Μ. Βρετανία με νέο διακριτικο τίτλο Speakt.com
Τι είναι το Speakt.com?
Το Speakt.com με έδρα το Λονδίνο, είναι η νέα γενιά των μεταφραστικών υπηρεσιών που προσφέρουμε και αποτελεί την επέκταση του translation24.gr σε χώρες εκτός Ελλάδας. Το Speakt.com γεννήθηκε με τη βοήθεια της ομάδας του Innovation Farm, ενός επιχειρηματικού επιταχυντή που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη τον Μάρτιο 2015 και διοργανώθηκε από τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δ.Π.Θ. με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας και της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης.
Ποιά είναι η ομάδα σας?
Η ομάδα αποτελείται από ένα έμπειρο τμήμα προγραμματιστών και αναλυτών και από ένα δίκτυο μεταφραστών που επεκτείνεται σε 50 χώρες. Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στον τομέα της Έρευνας και Διεθνούς Ανάπτυξης της εταιρείας που ασχολείται η Δρ. Παρασκευή Γκιούρκα. Διαθέτουμε Customer Caremanagers στις πόλεις Ξάνθη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, και Κοζάνη καθώς και τον web marketing expert μας τον Γιάννη Εγγλέζο.
Ποιοι είναι συνήθως οι πελάτες σας;
Μας έχουν προτιμήσει χιλιάδες πελάτες από διάφορους τομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κυρίως ξενοδοχεία, εταιρείες τεχνολογίας, επιχειρήσεις που εξάγουν στο εξωτερικό, δικηγόροι, φαρμακευτικές, εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων και λογισμικού, ναυτιλιακές, ασφαλιστικές, ιδιώτες κ.α.
Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες outthere?
Tο πιο σημαντικό βήμα είναι ο εντοπισμός της «ανάγκης» και η «αναγνώριση» του προβλήματος. Η ιδέα μοιραία γεννιέται μέσα από τα παραπάνω και τότε μόνο μπορεί να έχει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας. Για όσους φοβούνται να τολμήσουν να επιχειρήσουν να θυμόμαστε ότι κάθε νέο τέλος σημματοδοτεί μια νέα αρχή. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν τα πρώτα βήματα μπορεί να μην έχουν πάντα απόλυτη επιτυχία μαθαίνουμε να μη τα παρατάμε ποτέ! Στόχος για το νέο επιχειρηματία στο εμβρυακό τουλάχιστον στάδιο μιας επιχειρηματικής ιδέας δε θα πρέπει να είναι αποκλειστικά τα χρήματα. Για εμένα προσωπικά κίνητρο ήταν το πάθος να δημιουργήσω κάτι νέο και καινοτόμο μέσα από το οποίο θα αισθάνομαστε εγώ και οι συνεργάτες μου δημιουργικοί και παραγωγικοί.