fredtito

Μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε τις απόψεις του Μάνου Χατζιδάκι για το νεοναζισμό και το φασισμό (αλλά και την 28η Οκτωβρίου) ήταν η επέτειος των 91 ετών από τη γέννησή του. Ο Μάνος λοιπόν δεν ήταν αριστερός αλλά ήταν ένας αστός του συντηρητικού χώρου. Ήταν όμως αυτός που έκανε ξεκάθαρο όσο κανείς άλλος ότι η μάχη απέναντι στο νεοναζισμό είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών πολιτών.

Επίσης ο Μάνος δεν ήταν πολιτικός και για αυτό στη γενέτειρά του δεν υπήρξε ούτε δρόμος, ούτε πλατεία με το όνομά του ενώ ο ίδιος εκδιώχθηκε κακήν κακώς όταν αποφάσισε να προσφέρει στη γενέθλια πόλη του. Και ας έφτασε μέχρι και το βραβείο Όσκαρ, κι ας αναγνωρίστηκε ως η μεγαλύτερη μουσική ιδιοφυΐα της χώρας. Σαν με κάποιο τρόπο η πολιτική τάξη να ήθελε να εκδικηθεί τη σκέψη, το πνεύμα και τη δημιουργικότητά του, σαν να ήθελε να επιβάλει την -αναγκαστική – ύπαρξή της στη μνήμη του κόσμου σε κόντρα του μεγέθους του Μάνου που επιβλήθηκε σε όλο τον πλανήτη. Μόνο πρόσφατα η περιοχή άρχισε να ανταποδίδει την τιμή να αποτελεί τη γενέτειρά του, έστω και αργά.

fredtito

Στην επικαιρότητα υπάρχει βέβαια και η εμπλοκή που παρουσιάζεται με τα εγκαίνια της ΧΑ που τα προγραμματίζει το επόμενο Σάββατο με προφανή στόχο να δημιουργήσει άλλη μια φασιστική φιέστα, όπως συνέβη το 2012, όταν υποχρεώθηκε μια πόλη να γίνει άνω κάτω για να κάνουν επίδειξη μίσους και να εκφοβίσουν το κοινό, τα μέλη αυτής της συμμορίας και οι υπόδικος Λαγός (τον οποίο κάποιοι φροντίζουν να συναντούν για να μην ξεχνιόμαστε). Αυτό λοιπόν σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατό να το ανεχθεί ή να το διευκολύνει η πολιτεία, όπως και αν εκφράζεται.

Έκτοτε  έχουν συμβεί διάφορα και η συμμορία αυτή έχει αναλάβει ανερυθρίαστα την ευθύνη για πολιτικές δολοφονίες ενώ η δράση έχει ξεδιπλωθεί σε κάθε πτυχή της. Έτσι τα επιχειρήματα περί “κοινοβουλευτικού” κόμματος κλπ που κουτοπόνηρα μεταχειρίζονται οι συγκαλυμμένοι χρυσαυγίτες δεν έχουν θέση,  στην περίσταση. Η πόλη δεν φταίει σε τίποτε και όποιος οπαδός θέλει να συνευρεθεί, ας φροντίσει να χωρέσει στη γιάφκα που έχει νοικιάσει το κόμμα των νεοναζί και να μην ταλαιπωρεί την πόλη και τις δημοκρατικές ευαισθησίες των πολιτών. (και η αγορά σε εκείνο το σημείο είναι αλήθεια ότι θα “μαρτυρήσει” για πολλούς λόγους)

Και επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις η πίεση όλων πέφτει προς την Αστυνομία και τα αναγκαία “μέτρα τάξης”, άποψή μας είναι ότι τα πραγματικά μέτρα πρέπει να κινούνται στην αντίθετη φορά, δηλαδή να προστατεύουν την πόλη από τους χρυσαυγίτες για προφανείς λόγους που έχει καταγράψει η ιστορία. Και επειδή το θέμα είναι σοβαρό, οφείλουν όλα τα δημοκρατικά κόμματα να πάρουν θέση για το θέμα όπως φυσικά και η κυβέρνηση. Ας τιμήσουν για μια φορά το Μάνο Χατζιδάκι, στην πόλη που έχει επιδείξει τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά της και σε όλο το εύρος του συνταγματικού τόξου.

(Η οποία ΧΑ συνεχίζει τη γελοιότητα με τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις ακόμη και για τους οικότροφους φοιτητές, που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, ενώ κάποιοι επικίνδυνοι φροντίζουν να δίνουν δημοσιότητας στους νεοναζί)

fredtito

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Γιαννακίδης και Γρηγόρης Στογιαννίδης που είχαν ομιλίες στη Βουλή την Πέμπτη και δεν παρέστησαν στην κηδεία του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους από το βήμα της Βουλής.  Αρχικά ο Γρηγόρης Στογιαννίδης, εισηγητής του σχετικού νομοσχεδίου, ενημέρωσε το σώμα για την απώλεια και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και ακολούθησε και ο Σταθης Γιαννακίδης, ο οποίος επίσης τοποθετήθηκε στην ολομέλεια για το Νομοσχέδιο του Υπ. Εργασίας που ψηφίστηκε την Πέμπτη.

Στις ΉΠΑ ήταν και ο πρώην βουλευτής Αλεξ. Κοντός όταν πληροφορήθηκε το θάνατο του Γ. Παυλίδη, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, στην οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος και χαρακτηρίζει την απώλειά του πλήγμα για την πατρίδα Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το Διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης, ο θάνατος του Γιώργου Παυλίδη επήλθε μετά τη 1 μ.μ. της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου, συνεπεία πολυοργανικής ανεπάρκειας μετά από 24 μέρες νοσηλείας στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, στο τελευταίο στάδιο της επάρατης νόσου. Ο Αχιλλέας Γερόπουλος εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια του ίδιου και των εργαζομένων του Ιδρύματος για το θάνατο του Περιφερειάρχη.

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το