Με μια σκληρή δήλωση που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό του Facebbok μαζί με μια φωτογραφία από την πολιτική του δράση στα νεανικά του χρόνια στη ΝΔ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, επανέρχεται στο θέμα της εκλογής και επιρρίπτει ευθέως ευθύνες στην ηγεσία της ΝΔ, κατηγορώντας συνεργάτες του Προέδρου Κ. Μητσοτάκη ότι τον πίεσαν να αποσύρει την υποψηφιότητά του και, αντίστροφα, εργάστηκαν για την εκλογή του νέου Περιφερειάρχη Χ. Μέτιου.

Στη δήλωσή του ο Κ. Ζαγναφέρης, αναφέρει:

zagnaferisΣαν ένας απλός πολίτης και έχων το δικαίωμα εκ του νόμου του εκλέγεσθαι στην θέση του εκλιπόντος Περιφερειάρχη Γεωργίου Παυλίδη , αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των τριάντα πέντε συναδέλφων μου περιφερειακών συμβούλων .

Υπηρετώντας ιδεολογικά και κομματικά ένα χώρο πάνω από σαράντα χρόνια με προσήλωση και αφοσίωση περίμενα επειδή δεν ήμουν ο εκλεκτός των Αθηνών να σιωπήσουν απέναντι στην υποψηφιότητα μου . Δυστυχώς αντιμετωπίστηκα πολύ σκληρά και με αφόρητη πίεση να αποσυρθώ λες και ήμουν “καταζητούμενος” από τους διάφορους μανδαρίνους των Αθηνών που όλοι μιλούσανε εκ μέρους του προέδρου.

Άτομα που δεν γνωρίζουν που βρίσκεται η περιφέρεια μας και ούτε πρόκειται να την επισκεφθούν πάλι , θέλουν να αποφασίζουν για το μέλλον μας. ( Επί του θέματος θα επανέλθω σύντομα) Εκείνο που με προβληματίζει είναι ενώ η χώρα καταρρέει και ή ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έρχεται να κυβερνήσει, τα παραπάνω γεγονότα αποτελούν δείγμα γραφής του τρόπου επιλογής των στελεχών που θα πλαισιώνουν την κυβέρνηση.

Ευχαριστώ τους 16 που άντεξαν. Άλλωστε να είναι βέβαιοι ότι το μόνο που υπηρετώ στην πολιτική μου διαδρομή είναι ιδέες οράματα και το συμφέρον του τόπου .