Στην Ξάνθη συνεδρίαση το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) συνεδρίαση το πρωί της Κυριακής.  Το Δ.Σ. βρέθηκε στην Ξάνθη για τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Πρατηριούχων που ανήκει στην ομοσπονδία, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Le chalet.

????????????????????????????????????

Στα θέματα που συζητήθηκαν και απασχολούν τον κλάδο των πρατηριούχων είναι οι τιμές και η φορολογία των καυσίμων, η λειτουργία και η ασφάλεια των πρατηρίων, η πάταξη της λαθρεμπορίας, τα συστήματα εισροών-εκροών, τα νέα μέτρα που αφορούν τον κλάδο αλλά και άλλα ζητήματα όπως τα πρατήρια που στεγάζονται σε πιλοτές οικοδομών.

Παρών ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας

Παρών στη συνεδρίαση ήταν τα μέλη του Δ.Σ. και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδία Γιώργος Ασμάτογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της ΠΟΠΕΚ για συνεδριάσει του Δ.Σ. στην περιφέρεια με σκοπό να μπορούν να  έρθουν σε επαφή με τους πρατηριούχους των γειτονικών περιοχών

dsc_0737Στις δηλώσεις του, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του τοπικού Σωματείου Βασίλη Ευστρατίου -ο οποίος εδώ και λίγες εβδομάδες έχει διαδεχθεί το Γιάννη Σιούτα- για τη φιλοξενία και τη διοργάνωση και σημείωσε ότι οι συνελεύσεις αυτές γίνονται με ανοιχτές πόρτες, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα και οι ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. “Οι πρατηριούχοι της Ξάνθης είναι συνοδοιπόροι και τα ζητήματα που θέτουν είναι στις διεκδικήσεις όλου του κλάδου” ανέφερε και πρόσθεσε πως το τοπίο στο εμπόριο καυσίμων παραμένει θολό για πολλούς λόγους.

Επιπρόσθετα προβλήματα στη Θράκη λόγω των “γειτόνων”

Μετά από 8 χρόνια κρίσης και ύφεσης, όλες οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, όπως τα πρατήρια, αντιμετωπίζουν μια σειρά από προβλήματα. Ιδιαίτερα η Θράκη όμως έχει το επιπρόσθετο πρόβλημα της απειλής λόγω των διαφορετικών τιμών και φορολογικών συντελεστών σε γειτονικές χώρες που βρίσκονται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων, τόνισε.

Τέλος, σχολιάζοντας τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και την εφαρμογή του συστήματος εισροών-εκροών, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση έχει τη βούληση να “μαζέψει” το λαθρεμπόριο που οφείλεται σε άλλους παράγοντες του κύκλου των καυσίμων, αλλά αυτό εμποδίζεται από την καθυστέρηση της εφαρμογής των δημοσιευμένων υπουργικών αποφάσεων.

 

Κράτα το

Κράτα το