Τα υπέροχα παραδοσιακά φαγητά των Αζέρων δοκιμάσαμε και απολαύσαμε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, σε μια εκδήλωση που οργάνωσε η Πρεσβεία του Αζερμπαιτζάν στην Ελλάδα.Εξι  σεφ, με επικεφαλής τον σεφ του Buta Palace, ετοίμασαν και προσέφεραν εκλεκτά εδέσματα απ’ τη χώρα τους εντυπωσιάζοντας οπτικά και κυρίως γευστικά τους καλεσμένους της Πρεσβείας.

????????????????????????????????????

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα εκ μέρους του Πρέσβη κυρίου Rahman Mustafayev ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε ότι, για να γνωρίσει κανείς μια χώρα, δεν αρκεί να ξέρει τις τέχνες, τον πολιτισμό, ή τα οικονομικά της επιτεύγματα, αλλά να γνωρίζει και την κουζίνα της. Συμείωσε ότι η βραδιά η συγκεκριμένη σε αυτό αποσκοπούσε, στο να γνωρίσει  δηλαδή το ελληνικό κοινό μια ακόμα πτυχή της Αζέρικης πραγματικότητας.

Και πράγματι επαληθεύτηκε. Πλούσια τα εδέσματα που παρουσιάστηκαν και με μεγάλη ποικιλία. Νόστιμα, εξωτικά, πρωτότυπα, εκφράζουν μια πολύ μεγάλη ιστορία, όπως ακριβώς και η << χώρα της φωτιάς >>. Οι σεφ που ήρθαν επί τούτου στην Ελλάδα από το Μπακού μας έδειξαν όλη τους την τέχνη και έκαναν τους καλεσμένους να μιλήσουν πολύ κολακευτικά για αυτά που γεύτηκαν. Όπως μάλιστα εξήγησε ο Σεφ, οι κλιματικές συνθήκες που επηρεάζουν τη φύση της χώρας του, κάνουν τη γη τους πιο γόνιμη και τους δίνει τη δυνατότητα να εμπλουτίζουν την κουζίνα τους με μεγάλη ποικιλία εκλεκτών προϊόντων.

Όλοι οι καλεσμένοι αποχώρησαν ευχαριστημένοι, παίρνοντας επιπλέον μαζί τους και μια σειρά από βιβλία που τους πρόσφερε η Πρεσβεία του Αζερμπαιτζάν.

(video: από το in.gr)

pho_7261jpg pho_6992jpg pho_6948 pho_7342jpg

????????????????????????????????????

pho_7289jpg