Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 43χρονου ημεδαπού.   Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 23χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Αναλυτικότερα, ο 43χρονος εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με πώληση κινητού τηλεφώνου και επικοινώνησε διαδικτυακά μαζί του.

Κατά την επικοινωνία τους, ο 23χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τον 43χρονο, πείθοντάς τον να καταθέσει, την 18-11-2016, σε τραπεζικό του λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ για την αγορά κινητού τηλεφώνου, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.

Απάτη και στη Δράμα

Eπίσης για τον ίδιο λόγο, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, σε βάρος 26χρονου σεσημασμένου για παρόμοιες υποθέσεις.  Ένας 38χρονος στη Δράμα εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με πώληση κινητού τηλεφώνου και επικοινώνησε διαδικτυακά μαζί του.

Κατά την επικοινωνία τους, ο 26χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τον 38χρονο, πείθοντάς τον να καταθέσει, την 18-11-2016, σε τραπεζικό του λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ για την αγορά κινητού τηλεφώνου, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.