Πέφτει η αυλαία του All that Music  Festival « η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι» την Κυριακή με την εξαιρετική συναυλία ” Σωκράτης Σινόπουλος Quartet – Ο αρχέγονος ήχος της λύρας συναντά την Jazz και την σύγχρονη μουσική” . Στις 21.00 στο Αμφιθέατρο, την Κυριακή.

Οι μελωδίες του Σωκράτη Σινόπουλου σε συνδυασμό με τους αυτοσχεδιασμούς του κουαρτέτου δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα γεμάτη συναισθήματα και μνήμες.


telikoafisaquartet1Το κουαρτέτο ξεκίνησε το 2011 δουλεύοντας αρχικά με διασκευές κομματιών από τις μουσικές παραδόσεις του ελληνικού χώρου και σύντομα επικέντρωσε την εργασία του πάνω σε πρωτότυπες συνθέσεις του Σωκράτη Σινόπουλου. Το υλικό αυτό εκδόθηκε με παραγωγό τον Manfred Eicher από την ECM records με τον τίτλο Eight Winds (ECM 2407) και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές διεθνώς.

«Πρόκειται για μερικά ασπρόμαυρα μουσικά σκίτσα», όπως λέει ο Σωκράτης Σινόπουλος, «τα οποία χρωματίζουμε κάθε φορά και με έναν διαφορετικό τρόπο. Οι οκτώ άνεμοι συμβολίζουν τα διάφορα διεθνή ή τοπικά μουσικά στυλ και τάσεις. Το ζητούμενο όμως εδώ δεν είναι να αφεθείς να σε παρασύρουν μακριά, όσο γοητευτικό ή περιπετειώδες κι αν είναι αυτό, αλλά να αισθανθείς τους ανέμους ακίνητος, στον δικό σου τόπο, σε νηνεμία.»

Σωκράτης Σινόπουλος: λύρα

 Γιάννης Κυριμκυρίδης: πιάνο

Δημήτρης Τσεκούρας: μπάσο

Δημήτρης Εμμανουήλ: κρουστά.

«Οι στοχαστικές συνθέσεις και οι γοητευτικές μπαλάντες του άλμπουμ δίνουν τον κεντρικό μελωδικό ρόλο στη λύρα που υποστηρίζεται από το ευαίσθητο πιάνο του Γιάννη Κυριμκυρίδη και την λεπτεπίλεπτη παρουσία του μπάσου του Δημήτρη Τσεκούρα και των ντραμς του Δημήτρη Εμμανουήλ».

Από
το εισαγωγικό σημείωμα της ECM

 

 

All that Music  Festival « η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι»

15 Οκτώβριου – 30 Νοέμβριου 2016  / 11η περίοδος

 Οργάνωση: Μουσική Βιβλιοθήκη Ξάνθης «Σόνια Θεοδωρίδου»

Συνδιοργάνωση: Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης / Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης – Περιφερική Ενότητα Ξάνθης

Με την υποστήριξη των:  Υπουργείο Πολιτισμού / Δήμος Ξάνθης / Δήμος Αβδήρων /

Τμήματα μουσικών σπουδών των πανεπιστημίων: Ιονίου, Φιλιππούπολης & Αδριανούπολης

Υποστηρικτές Φεστιβάλ: ΣΜΥΡΔΕΞ Α.Ε  –   ΣΕΚΕ Α.Ε

 

 

Κράτα το

Κράτα το