Σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης, αναφέρει:

3η Δεκέμβρη   –   Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Αναπηρίας –  Απεργίας  – Αγώνα και Διεκδίκησης. Τη φετινή 3η Δεκέμβρη του έτους 2016 τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, βρίσκονται εν μέσω καταιγιστικών οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων. Στη δίνη αυτής της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, ζωτικοί τομείς για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους όπως η υγεία, οι μισθοί, οι συντάξεις έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, επιφέροντας τραγικές συνέπειες στην υγεία και στην ποιότητα της καθημερινής ζωής των ατόμων με αναπηρία με χρόνιες παθήσεις και στις οικογένειές τους. Η εντεινόμενη φημολογία για περικοπές στα επιδόματά μας έχουν τρομοκρατήσει τα άτομα με αναπηρία σε όλη την Ελλάδα.

Η αναπηρία είναι κατάσταση μη αναστρέψιμη και όπου χτυπήσει αφήνει σωματικά και ψυχικά τραύματα που η Πολιτεία και η κοινωνία οφείλουν να σέβονται και να προστατεύουν.

Η αναπηρία υπάρχει και θα υπάρχει. Είναι συνυφασμένη με τη ζωή και ενταγμένη στη ζωή.

Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε

Με όλες τις δυνάμεις μας το δικαίωμα μας στις ίσες ευκαιρίες και τα ίσα δικαιώματα μας, στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην κοινωνική ζωή και στο μέλλον μας.

 

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης θα συμμετάσχει στο πανελλαδικό, παν – αναπηρικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ε.Σ.Α. με Α. στις 2 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10 το πρωί στην πλατεία Ομονοίας και πορεία προς τη Βουλή, ενόψει της Παγκόσμιας και Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου.

 

Πιστεύουμε στον αγώνα μας.

 

Πιστεύουμε στην δύναμη μας και δηλώνουμε ότι δεν θα πληρώσουμε μια κρίση που δεν δημιουργήσαμε.