«Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορώ να κάνω.  Δώσε σημασία σε ότι μπορώ. Βοήθησέ με. 
Απλά τις περισσότερες φορές δεν ξέρω πώς να ξεκινήσω….» αναφέρουν οι υπεύθυνοι του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης.

15310957_354781461549373_484249392_oΑπό πρώτο χέρι γνώρισαν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης τον κόσμο των ΑΜΕΑ, καθώς στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, υποδέχτηκαν τον σύλλογο «Περπατώ».
Εκπρόσωποι και αθλητές μίλησαν σε μαθητές για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑΜΕΑ, αλλά και την αντιμετώπιση από την κοινωνία.

Οι  Ξανθιώτες Χ. Μπαλόγλου και Σ. Ριζάογλου μετέφεραν τις εμπειρίες από την προσωπική συμμετοχή τους  στην Παραολυμπιάδα του Ρίο στην Βραζιλία.

Σε υποδειγματική συνεργασία με το Τμήμα Ένταξης του 2ου Γ/σιου Ξάνθης ακολούθησε επίδειξη Παραολυμπιακών αγωνισμάτων στα οποία έλαβαν μέρος  μαθητές του σχολείου, αλλά και εθελοντές από διάφορους φορείς (badminton ΓΑΣ Αρίων Μ. Ιορδάνου).

Εντύπωση και συγχαρητήρια απέσπασαν από τους παρευρισκόμενους τόσο για την βιωματική παρουσίαση όσο και για την θέληση και το σθένος των ΑΜΕΑ για ισότιμη ένταξή τους ως ενεργοί πολίτες της κοινωνίας.

«Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι», ήταν το μήνυμα από τα αναπηρικά τους αμαξίδια αποχαιρετώντας μαθητές και εκπαιδευτικούς. «Ήταν μια δυνατή εμπειρία ζωής» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δ/ντης Π. Νατουτίδης που ευχαρίστησε τον σύλλογο «Περπατώ» για την προσπάθεια που καταβάλει καθώς και την παρουσία τους στο σχολείο.