Oι μοναδικές ξανθιώτισσες performers, η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή, παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση με τίτλο “ Wakeup” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στον Κύκλο “Voices”, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016.

 Μια δυνατή μουσική παράσταση με τραγούδια γεννημένα μέσα στην παγκόσμια κρίση. Τραγούδια που κοινωνούν την έκσταση της Κάτω Ιταλίας, το μυστήριο της Βαλκανικής πολυφωνίας, το σπαραγμό του πορτογαλέζικου fado, τη δωρικότητα των blues και των gospels της Αμερικής και φυσικά, του ελληνικού ρεμπέτικου. Τραγούδια από τον δίσκο τους “To Be Safe”, καθώς και καινούριες τους συνθέσεις από την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά.
 
Οι αυθεντικές και εκρηκτικές ερμηνείες των δύο performers συναντιούνται με το εκστατικό rhythmsection, που αναλαμβάνουν επί σκηνής ο Αλέξης Αποστολάκης στα τύμπανα και ο Χρήστος Τσαπράζης στο κοντραμπάσο.
 
Λίγα λόγια για την Ελένη και τη Σουζάνα Βουγιουκλή
Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή ξεκίνησαν από πολύ νωρίς να εξερευνούν τις μουσικές του κόσμου και να  πειραματίζονται με τις δυνατότητες που προσφέρει η ανθρώπινη φωνή, ως εγγενές μουσικό όργανο. Με ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτότυπη γλώσσα και με σεβασμό στην προφορά και την εκφορά της, τραγουδούν σε πάνω από 20 γλώσσες και διαλέκτους, τόσο a cappella όσο και με τη συνοδεία πιάνου, κιθάρας και κρουστών που παίζουν οι ίδιες. Tο ρεπερτόριό τους αποτελούν τραγούδια από τις παραδόσεις διαφόρων λαών καθώς και δικές τους συνθέσεις.
.
Έχουν συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως τη Μαρία Φαραντούρη στο Ηρώδειο, τον Goran Bregovic, τον Ψαραντώνη, τον Θανάση Γκαϊφύλλια, τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, τον Θανάση Παπακωνσταντίνου (cd «Ο Σαμάνος»), την Τατιάνα Λύγαρη ( στο μουσικό βαγόνι Orient express του θεάτρου «Το Τρένο στο Ρούφ», με τις μουσικές παραστάσεις «Μάγισσες στο Ρούφ» και «Οι κυρίες τραγουδούν και…μπλούζ»), Χρήστο Θηβαίο και Γιάννη Σπάθα (cd «Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή»), τον Ηλία Ανδριόπουλο, τον Β. Λέκκα, τον Β. Σκουλά, τους Rotting Christ κ.ά.
.
Έχουν δώσει συναυλίες  έθνικ, κλασικής και παραδοσιακής μουσικής σε σημαντικές διοργανώσεις και διεθνή φεστιβάλ, σε χώρους όπως το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, το International Mugham Center στο Μπακού, σε αρχαία θέατρα και πύργους, σε όλα τα Μέγαρα Μουσικής της Ελλάδας, σε θέατρα αλλά και σε σημαντικά jazz clubs σε Ελβετία, Ιταλία, Κύπρο, Βουλγαρία, Η.Π.Α, Ουκρανία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Ρουμανία, Νεπάλ κ.α.
.
Δισκογραφία:
“To Be Safe”, 2013, Souel Productions
«Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή», 2009, Lyra-Legend
«Μελιτότροπο», 2002
 
Συμμετοχές:
«Η ποίηση στο ελληνικό τραγούδι – Μαρία Φαραντούρη», 2003, Legend
«ΕυριπίδηΙφιγενεια η εν Ταύροις – Γιώργος Καζαντζής», 2003, Polytropon / fm records
«Ο Σαμάνος» – Θανάσης Παπακωνσταντίνου & Διονύσσης Σαββόπουλος, 2008, Lyra
«Αυτά που ρωτάς – Ζωντανά στο ΚύτταροΘανάσης Γκαϊφύλλιας», 2010, Lyra
«Ηλίας Ανδριόπουλος / Μια διαδρομή από τα γράμματα στο Μακρυγιάννη στις Ωδές του Ανδρέα Κάλβου. Από το μικρό θέατρο την Αρχαίας Επιδαύρου», 2013, Polytropon
«ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ» – Rotting Christ, 2013, Season of mist
Συμμετοχή σε φιλμογραφία:
2015, Οι επισκέπτες (μικρού μήκους), σκηνοθεσία Θοδωρής Παπαδουλάκης (μουσική επένδυση)
2015, Massaw (teeser),  Klystar Production (μουσική επένδυση)
2013, Σαν οίκτος – (Αnimation), σκηνοθεσία Αφροδίτη Μπιζούνη, illustration Χρήστος Κούρτογλου indivisuals.net (παραγωγή & πρωτότυπη μουσική)
2007, Ελλειπτική τροχιά (μικρού μήκους), σκηνοθεσία Ιωάννης Πρωτονοτάριος (πρωτότυπη μουσική επένδυση)
                                                 …………………………………..
 
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 – Ώρα: 21:00, ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ (Μ2)
 
Τιμές εισιτηρίων: 15€, 12€, 10€ (μαθητικό – φοιτητικό – κάτοχοι κάρτας ανεργίας)
Περισσότερες πληροφορίες – Προπώληση: Τ. 2310 895 800 email: info@tch.gr,www.tch.gr