Colorful multi-cultural integration concept tree set. Vector file layered for easy manipulation and custom coloring.

Από 1-1-2017, πανελλαδικά και σε όλους τους δήμους αρχίζει η κατάθεση των αιτήσεων για τo Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Το επίδομα θα δοθεί σε 700.000 δικαιούχους που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Την Παρασκευή θα γίνει η πληρωμή για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας. Η πληρωμή θα είναι και η τελευταία για το πιλοτικό στάδιο του ΚΕΑ Από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης έχει ανακοινωθεί ότι την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» για το μήνα Δεκέμβριο 2016.

Το ποσό που θα πιστωθεί ανέρχεται σε 12.223.750,65 ευρώ και αφορά 48.319 δικαιούχους του προγράμματος και θα γίνει με τη συνήθη πίστωση στους λογαριασμούς τους και στις προπληρωμένες κάρτες αγορών. Τα κριτήρια για το νέο ΚΕΑ Το ανώτατο ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης που παρέχει το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, αντιστοιχεί σε 200 ευρώ τον μήνα για έναν ενήλικα και σε 400 ευρώ για τετραμελή οικογένεια. Tο όριο εισοδήματος για ένταξη στο πρόγραμμα ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού.

Ένα άτομο που διαμένει μόνο του θα μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα αν το εισόδημά του κατά τους έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης ήταν κάτω από 1.200 ευρώ (δηλαδή 200 ευρώ ανά μήνα κατά μέσο όρο).

www.dikaiologitika.gr