Tο Σαββατοκύριακο 10 -11 Δεκεμβρίου 2016 , ο Κολυμβητικός όμιλος Ξάνθης, συμμετείχε στη 19η διασυλλογική ημερίδα κολύμβησης προ αγωνιστικών κατηγοριών που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Δράμας. Οι αγώνες με την επωνυμία ” ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ” διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κλειστού Κολυμβητηρίου Δράμας όπου συμμετείχαν 350 αθλητές/αθλήτριες, από 14 συλλόγους της Βορείου Ελλάδος , καθώς και 2 ομάδες από τη γειτονική Τουρκία !

Στους συγκεκριμένους διασυλογικούς αγώνες σημειώνονται νέα ατομικά ρεκόρ με δεδομένο ότι έχει προηγηθεί η 3μηνη προετοιμασία των ομάδων, από την έναρξη της σεζόν !

Ο ΚΟΞ συμμετείχε με 13 αθλητές προ αγωνιστικών κατηγοριών ηλικίας 09-12 ετών εκ των οποίων 7 κορίτσια και 6 αγόρια. Στον αγώνα τους τα Δελφινάκια μας , τα πήγαν περίφημα κάνοντας οι αθλητές νέα ατομικά ρεκόρ και απέσπασαν 3 μετάλλια . Συγκεκριμένα κατέκτησαν  1 Ασημένιο στα 4Χ50 μικτή σκυτάλη αγόρια 10 ετών και 2 χάλκινα στα 50μ. πεταλούδα και 50μ. πρόσθιο.

Η προ αγωνιστική ομάδα με αυτούς τους αγώνες σηματοδοτεί το κλείσιμο των αγωνιστικών υποχρεώσεων για το 2016 και ανανεώνει το ραντεβού της για το νέο έτος.

Μετά το τέλος των αγώνων μικροί και μεγάλοι, επισκέφτηκαν και διασκέδασαν με εορταστική – Χριστουγεννιάτικη διάθεση στην Ονειρούπολη Δράμας και η επιστροφή ήταν γεμάτη χαμόγελα και νέες εμπειρίες.

Το Δ.Σ. του ΚΟΞ” ευχαριστεί και συγχαίρει τους γονείς των παιδιών για τη συνεργασία και την υποστήριξη τους καθ’ όλη τη διάρκεια της αποστολής ,τους αθλητές για την προσπάθεια που κατέβαλαν σε αυτούς τους αγώνες και την προπονήτριά  τους Πολίτου Ευαγγελία.

Αθλητές/ριες του ”ΚΟΞ” : Μουτουσίδης Κωνσταντίνος Νικόλαος, Ευστρατίου Γαβριήλ, Ευστρατίου Μιχαήλ, Κούτρας Βασίλειος, Καραγιαννίδης Μάξιμος, Γκάνας Άρης, Χριστακάκη Παρασκευή, Χατζηβασιλείου Γεωργία, Κούτρα Χριστίνα, Τοπτσίδη Αναστασία, Τοπτσίδη Σοφία, Τσάκαλου Αλεξάνδρα και Καμαριανάκη Μιαχαέλα .

Προπονητής Αποστολής : Πολίτου Ευαγγελία

Βοηθός Προπονητή : Καλοφώνου Λεονάρδα Αναστασία
Συνοδός Αποστολής: Βασιλείου Μαρία
Αρχηγός Αποστολής: Ροδοπούλου Λαμπρινή Μαρία