Αρκετά προβλήματα έχουν προκαλέσει στην Ξάνθη οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από τη νύχτα. 

Τη νύχτα υπήρξαν αρκετές πτώσεις δέντρων, τόσο μέσα στην πόλη όσο και έξω από αυτή σε χωριά του Δήμου Αβδήρων. Σε όλες τις περιπτώσεις κλήθηκε η Πυροσβεστική της Ξάνθης προκειμένου να κόψει και να απομακρύνει κλαδιά και δέντρα. Επίσης λόγω του αέρα αρκετοί κάδοι μετακινήθηκαν στην πόλη και χωριά της Ξάνθης.

Επίσης πρόσκαιρες διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε εκτεταμένα τμήμα της πόλης και του νομού, εξαιτίαας κυρίως των δέντρων που έπεσαν στο δίκτυο του ηλεκτρισμού, όπου επιλήφθηκαν συνεργεία της ΔΕΗ. Εξαιτίας των διακοπών υπήρξαν και εγκλωβισμοί σε ασανσέρ μέσα στην πόλη της Ξάνθης, όπου επιλήφθηκε επίσης η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι άνεμοι πνέουν με ένταση που ξεπερνά τα 7 μποφώρ στην πόλη και φτάνει τα 8-9 μποφώρ στη θάλασσα ενώ το Λιμεναρχείο του Λάγους έχει ενημερώσει με διαδοχικά έκτακτα δελτία θυέλλης για την κατάσταση. Ο απόπλους όλων των πλοίων σε όλο το Θρακικό Πέλαγος έχει απαγορευτεί, το πορθμείο για Θάσο έχει διακοπεί, όπως και η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης.

Χιόνι έχει πόσο μόνο σε περιοχές με πολύ μεγάλο υψόμετρο όπως στο Δασικό Χωριό όπου επικράτησε χιονοθύελα τη νύχτα, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται στους -9 βαθμούς κελσίου. Οι δρόμοι είναι όλοι ανοιχτοί.