Ο Δήμος Ξάνθης είχε θέσει σαν στόχο να ανοίξει το Δημοτικό πάρκινγκ με τις δικές του υπηρεσίες -αν δεν κάνουμε λάθος- μέσα στο 2016. Βέβαια οι εξελίξεις δεν δικαίωσαν αυτό το στόχο καθώς δεν έχει ανοίξει και εκτιμάται ότι υπάρχουν πολλά ακόμη εμπόδια να υπερβεί. Και άρα φαντάζει αρκετά μακρινό ακόμη, με πρώτη εκκρεμότητα το πόρισμα της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων για το κλείσιμο της επικοινωνίας με τη ράμπα της δημοτικής αγοράς, για το οποίο είναι άγνωστο αν έχει εκδοθεί.   

Παρότι μεσολάβησαν γιορτές εξάλλου, υπάρχουν σε εξέλιξη διάφορες διαδικασίες, όπως η ποινική διερεύνηση αφού το μέτωπο της μισθώτριας εταιρίας είναι πολύ σκληρό και μέχρι σήμερα έχει κερδίσει όλες τις μάχες σε διοικητικό και αστικό επίπεδο. Τα ερωτήματα που θα απασχολήσουν το επόμενο διάστημα τις αρχές και τις υπηρεσίες είναι αρκετά καθώς το κτίριο κουβαλά ιστορία -που μπορεί να περιλαμβάνει πράξεις και παραλείψεις- και τα ερωτήματα γίνονται πιεστικά. Όπως αν το κτίριο παραλήθηκε από το Δήμο και πότε.

Επίσης, αν η σύμβαση για την κατασκευή του έργου είχε υπογραφεί πριν ή μετά την κατασκευή του κτιρίου. Αλλά επίσης και αν η οικοδομική άδεια του κτιρίου είχε εκδοθεί πριν ή μετά την κατασκευή και από το αρμόδιο προς τούτο όργανο. Αν κάτι από όλα αυτά δεν έχει γίνει σωστά ισως να υπήρχε και ανάγκη ανάκλησης προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια χρηστών και εργαζομένων, εκτιμούν κάποιοι.

Τέλος, ένα ακόμη  ακανθώδες ζήτημα που ίσως προκύψει είναι αν το αρμόδιο Τμήμα Μεταφορών, τα χρόνια που πέρασαν από την έναρξη λειτουργίας, έχει επιθεωρήσει το χώρο του πάρκινγκ ανά 4ετία όπως φέρεται ότι όφειλε προκειμένου να χορηγεί άδεια και ειδικότερα μετά το 2001 που αναφέρουν οι πληροφορίες ότι υπάρχει ιδιαίτερη σπουδή.

Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά τα ερωτήματα προκαλούν προβληματισμό και δεδομένου ότι είναι ανοιχτή μια διαμάχη μεταξύ Δήμου και μισθώτριας, το ζήτημα είναι αν για τη ζημία που έχει προκύψει (ανεξαρτήτως ποιος το εκμεταλλεύεται) ευθύνεται η μισθώτρια ή ο Δήμος. Σίγουρα πάντως η υπόθεση θα απασχολήσει την κοινή γνώμη για αρκετό καιρό ενώ αναμένεται η πορεία της προκαταρκτικής εξέτασης που είναι σε εξέλιξη.

Στη συζήτηση των ημερών κυριάρχησε η παραπομπή δύο δημοσιογράφων στο αυτόφωρο από τον Π. Καμμένο. Τόσο όσοι διαφωνούν, όσο και αυτοί που συμφωνούν προφανώς έχουν επιλεκτική μνήμη. Γιατί όταν πχ ένας επιχειρηματίας υπέβαλε 60 μηνύσεις και αγωγές στον Κ. Βαξεβάνη κάποιοι που τώρα ενοχλούνται, δεν είχαν διαμαρτυρηθεί.

Αλλά και τοπικά, όταν μια συγκεκριμένη “παρέα” έχει υποβάλλει δεκάδες μηνύσεις και αγωγές -με τρόπο συστηματικό και με προφανή στόχο την εξόντωση- σε βάρος της στήλης και άλλων συνεργατών της, κάποιοι πανηγηρίζουν. Εμάς η θέση μας είναι ξεκάθαρη, αντίθετη σε κάθε δίωξη δημοσιογράφου (δημοσιογράφου και όχι του κάθε λαθρόβιου συνταξιούχου μπεκρή) και υπέρ της συμμόρφωσης της χώρας με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Oμοσπονδίας Δημοσιογράφων, στην οποία ανήκουμε. Που αρνείται το πολιτικό σύστημα, αν και επιλεκτικά ενοχλείται ή σιωπά…

To xanthi2.gr, δεν καταγράφει και δεν ενημερώνει για τις εξελίξεις σε talent show της τηλεόρασης για προφανείς λόγους. Όμως αξίζει μια αναφορά στις δύο ξανθιώτισσες που διακρίνονται σε δύο από αυτά καθώς η παρουσία τους είναι ιδιαίτερη. Η Έλενα Αρτενιάν που προκρίθηκε την Τετάρτη ανήκει στο δυναμικό του “Φίλοιστρον” και όπως αναφέρει ο Ν. Καλιαμπάκας, όσοι την άκουγαν live στο κατάστημα είχαν πειστεί ότι θα διακριθεί. Η Έλσα Καριώτη, με κλασική παιδεία στη μουσική, έκανε μια συγκινητική ερμηνεία καταφέρνοντας μια εντυπωσιακή πρόκριση την Κυριακή, με τη φωνή και τη γενικότερη παρουσία της. Συγχαρητήρια λοιπόν και στις δύο