Χωρίς σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζεται μέχρι στιγμής το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήτει την Ξάνθη. Το πρωί στις 11 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια της Ξάνθης με αντικείμενο την αντιμετώπιση του νέου, τρίτου, κύματος κακοκαιρίας. 

Στη σύσκεψη με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιών καθώς και των υπεύθυνων της πολιτικής προστασίας έγινε μια εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στην ορεινή περιοχή αλλά και στο δίκτυο της παραλίας.

Η περιφέρεια διαθέτει 3 αλατιέρες για την διατήρηση του οδικού δικτύου ανοιχτού ενώ οι  διαθέτουν τα δικά τους μέσα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στο τοπικό τους δίκτυο.

Η μεγαλύτερη προσοχή δίνεται στο δρόμο Ξάνθης-Ελληνοβουλγαρικών Συλλόγων όπου βρίσκονται τα περισσότερα συνεργεία προκειμένου να μένει ανοιχτός ο οδικός άξονας. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για χιονόπτωση σε ορεινές και πεδινές περιοχές μέχρι αργά τη νύχτα. Οι αποφάσεις για τις σχολικές μονάδες θα ληφθούν είτε το απόγευμα είτε νωρίς το πρωί της Παρασκευής.