Εκλογές για την ανάδειξη νέας Νομαρχιακής Επιτροπής στο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης διεξάγονται την Παρασκευή και το Σάββατο. 
Οι εργασίες της Νομαρχιακής  συνδιάσκεψης Νομαρχιακής ξεκίνησαν την Παρασκευή στο ξενοδοχείο Elisso παρουσία των τριών βουλευτών του νομού Ξάνθης καθώς και του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρη Δημητριάδη που έθεσε το πολιτικό πλαίσιο και τις διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ εκ μέρους των βουλευτών μίλησε στα μέλη ο Στάθης Γιαννακίδης.

Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Γιώργος Χατζηθεοδώρου, από την πλευρά του, έκανε τον απολογισμό της θητείας της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής ενώ τα μέλη έκαναν τις δικές τους παρεμβάσεις και προτάσεις. Ανάμεσα σε όσα ειπώθηκαν είναι η διαπίστωση ότι η απερχόμενη Νομαρχιακή, που πέτυχε το μεγαλύτερο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά, πήρε μέρος ως οργάνωση σε διαδοχικές νικηφόρες εκλογικές διαδικασίες και το δημοψήφισμα. Επίσης ότι η συγκυρία για την κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και ότι υπάρχουν διάφορα τοπικά και πανελλαδικά ζητήματα και προβληματισμοί που απασχολούν τις οργανώσεις και την κοινωνία.

Τέλος, τόσο από τα μέλη όσο και από τον επικεφαλής της οργάνωσης τίθεται ο στόχος της αντιστοιχισης με μεγαλύτερους κοινωνικούς χώρους στο επόμενο διάστημα καθώς και της ενθάρρυνσης των μελών να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις της Νομαρχιακής όπου παραβρίσκονται συχνά και βουλευτές με στόχο την ενημέρωση της βάσης για την πορεία του κυβερνητικού έργου και του κόμματος.

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε το βράδυ και θα συνεχιστεί και το Σάββατο.