Ποιες είναι οι τροφές που απαγορεύονται σχεδόν σε όλες τις δίαιτες; Τα μακαρόνια, το λιπαρό τυρί, οι ξηροί καρποί και το λάδι συνήθως θεωρούνται παχυντικά με αποτέλεσμα να τα στερούμαστε ή να νιώθουμε ενοχές κάθε φορά που τα καταναλώνουμε. Πως θα αισθανόσουν αν σου λέγαμε ότι τελικά δεν σε παχαίνουν; Ανακάλυψε 6 τροφές που μπορείς να τρως χωρίς να φοβάσαι ότι θα χαλάσεις τη δίαιτά σου:

Τυρί: Ναι, είναι λιπαρό και περιέχει αλάτι, αλλά είναι και μια πλούσια πηγή ασβεστίου. 30 γραμμάρια είναι αρκετά για να απολαύσεις το αγαπημένο σου τυρί και να μην παχύνεις. Προσοχή: Μην επιλέγεις μόνο τις light εκδοχές, γιατί μερικές φορές τα τυριά χωρίς λιπαρά δεν σε χορταίνουν. Φάε όποιο είδος τυριού σου αρέσει, αλλά με μέτρο.

Ελαιόλαδο: Αποφεύγεις τα τηγανητά και καλά κάνεις, όμως το ελαιόλαδο ωμό μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά αφού σε κρατάει χορτάτη. Μια κουταλιά ελαιόλαδο περιέχει 119 θερμίδες, οπότε είναι ιδανικό για να συνοδεύσεις τις σαλάτες σου ή το γεύμα σου (ειδικά όταν είναι βραστό ή στον ατμό).

Σοκολάτα γάλακτος: Εάν έχεις απαρνηθεί την σοκολάτα γάλακτος και την έχεις αντικαταστήσει με μαύρη σοκολάτα, μάλλον δεν ήξερες ότι ενώ η σοκολάτα γάλακτος δεν είναι σούπερ-τροφή (όπως η σοκολάτα υγείας), δεν πρόκειται να σε παχαίνει αν φας με μέτρο. Μια-δυο κομμάτια σοκολάτας δυο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να απολαύσεις το γλυκό σου αλλά και να μην πάρεις κιλά.

Μακαρόνια ή ψωμί: Μια σωστή δίαιτα δεν αποκλείει από το εβδομαδιαίο διαιτολόγιο σού καμιά ομάδα τροφών. Τα μακαρόνια ή το ψωμί –ακριβώς όπως και η σοκολάτα- δεν σε παχαίνουν αρκεί να μην το παρακάνεις με την ποσότητα.

Πατάτες: Κανείς δεν τρώει πατάτες τηγανητές όταν κάνει δίαιτα. Έχεις σκεφτεί ποτέ, όμως, ότι η πατάτα… είναι λαχανικό; Μπορεί οι πατάτες να ανοίγουν την όρεξη όμως αν την συνδυάσεις με σωστές τροφές όχι μόνο θα σε χορτάσουν αλλά θα είναι και πιο υγιεινές. Συνόδεψε τις πατάτες με λίγο βούτυρο (ναι, επιτρέπεται) ή με γιαούρτι!

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί κάνουν καλό στην υγεία σου αλλά περιέχουν πολλές θερμίδες. Προσπάθησε να τους τρως σε μικρή ποσότητα ή μαζί με την σαλάτα σου (για να χορταίνεις) για να επωφεληθείς από τα θρεπτικά συστατικά τους και για να μην αυξήσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις καθημερινά.

Πηγή: joytv.gr