Με τίτλο “ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ -ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ” η νεολαία του ΚΚΕ (μ-λ) επιτίθεται στον καθηγητή Γ. Παύλο με αφορμή τη συνεχιζόμενη κόντρα του με τη φοιτητική κοινότητα και τις παρατάξεις που τον κατηγορούν για εθνικιστικές απόψεις 

Οι νεολαίοι του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλουμε τις σχεδιαζόμενες διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών φοιτητών του Πολυτεχνείου της Ξάνθης, με αφορμή τις περσινές κινητοποιήσεις που έγιναν στο Τμήμα των ΗΜ&ΜΥ. Κινητοποιήσεις οι οποίες οργανώθηκαν μέσα από μαζικές συνελεύσεις, με συμμετοχή δεκάδων φοιτητών που διεκδίκησαν τα αιτήματά τους με παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Τμήμα, σπάζοντας κατά αυτόν τον τρόπο το κλίμα αδράνειας που προσπαθούν να επιβάλλουν στα πανεπιστήμια. Κινητοποιήσεις οι οποίες υπερασπίστηκαν το δικαίωμα των φοιτητών στη μόρφωση και σε ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών και έβαλαν στο στόχαστρο την καθηγητική αυθαιρεσία και την εντατικοποίηση, όπως αυτή εκφραζόταν από τον καθηγητή Παύλο.

Ειδικά για αυτόν τον καθηγητή, τα ποσοστά αποτυχίας στις εξετάσεις των μαθημάτων του έφταναν έως και το 100%, ενώ απαιτούσε την παράδοση σημειώσεων σε κάθε μάθημα, επιβάλλοντας με αυτό τον τρόπο την υποχρεωτική παρακολούθηση. Παράλληλα, υποσχόταν bonus σε όποιον δακτυλογραφούσε τις χειρόγραφες σημειώσεις του, αφού είχε στόχο την έκδοση βιβλίου! Και όλα αυτά συνοδευόμενα από κηρύγματα εθνικιστικού περιεχομένου, αλλά και σχόλια υποτίμησης φοιτητών που παρακολουθούσαν τα μαθήματά του. Ήταν λογικό επακόλουθο να βρεθεί στο επίκεντρο αυτής της κινητοποίησης, κάτι που όπως φάνηκε τον ενόχλησε ιδιαίτερα, γι΄αυτό και τώρα κινείται εκδικητικά μέσω των διώξεων απέναντι σε φοιτητές.

Ουσιαστικά απαιτεί «δηλώσεις μετανοίας» από τους διωκόμενους φοιτητές για τη συμμετοχή τους στις περσινές κινητοποιήσεις, οι οποίοι κατηγορούνται από τον ίδιο για δημιουργία «κλίματος βίας και τρομοκρατίας». Προσπαθεί έτσι να επιβάλλει καθεστώς πλήρους πειθάρχησης και «υποταγής», όπου κανένας δεν θα τολμά να αμφισβητήσει και να διεκδικήσει, αφού θα διώκεται ακόμα και ποινικά για αυτή την επιλογή του! Δεν διστάζει βέβαια, μέχρι και να χαρακτηρίσει τον κόσμο που κινητοποιήθηκε ως «φοιτητικό ISIS»ή «φοιτητικά ΜΑΤ»(!), κάνοντας επανειλημμένες εκκλήσεις στους κατασταλτικούς μηχανισμούς να παρέμβουν, συμβάλλοντας έτσι στη γενική απαίτηση των δυνάμεων του συστήματος για κατάργηση του πανεπιστημιακού Ασύλου.

Ως νεολαίοι του ΚΚΕ(μ-λ) εκτιμούμε πως αυτές οι διώξεις εντάσσονται σε ένα συνολικό πλαίσιο αντιδραστικής στροφής που παίρνουν τα πολιτικά πράγματα στη χώρα μας. Η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, η περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών, η κατάργηση του Ασύλου στα πανεπιστήμια, η καταστολή απέναντι σε όποιον αντιστέκεται, είναι πολιτικές επιλογές που υιοθετεί και η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ως απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσει την επίθεση απέναντι στο λαό και τη νεολαία. Τα σφιχταγκαλιάσματα με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, η πολιτική εγκλεισμού για τους πρόσφυγες, η πλήρης αποδοχή των ιμπεριαλιστικών απαιτήσεων για μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας μας στα πολεμικά τους σχέδια, είναι επίσης ενδεικτικά στοιχεία του αντιλαϊκού χαρακτήρα της πολιτικής που ακολουθεί η συγκυβέρνηση.

Οι διώξεις των φοιτητών, πρέπει να απαντηθούν με τρόπο πολιτικό, μέσα από την όσο το δυνατόν πιο πλατιά και μαζική κινητοποίηση. Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε πολιτική δύναμη με κινηματική αναφορά, κάθε συνδικαλιστικό φορέα και σύλλογο, να πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ των διωκώμενων φοιτητών, ενάντια στην ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, αυτόν τον δρόμο πρέπει να υπερασπιστούμε!

Διαβάστες Επίσης: Προκαταρκτική Έρευνα της Εισαγγελίας σε βάρος φοιτητών μετά από καταγγελία του Γ. Παύλου