Η αφίσα των ΘΛΕ δημοσιεύτηκε από το Κέντρο Πολιτισμού.
Δεν είναι γνωστό το πρόγραμμα όμως παρότι απομένει λιγότερο από ένας μήνας για την έναρξη. Εύστοχο ήταν το σχόλιο του “Σoυτζούκ Lookom” που διερωτήθηκε αν ντρέπονται και για αυτό δεν το δίνουν στη δημοσιότητα… Πάντως με τη δημοσίευση της αφίσας έκανε την πρώτη του απόπειρα να βρει χώρο στο προφίλ του xanthi2.gr και να κλέψει λίγη δημοσιότητα και ένα γνωστό “τρολ” που δρα με ψεύτικο προφίλ στο ξανθιώτικο facebook και φυσικά “μπλοκαρίστηκε” με την “πρώτη” παρότι δεν έχει καταφερθεί ποτέ εναντίον μας.

Σε μας η ταυτότητα κάποιοι δήθεν “Γιάννη” είναι προφανής ήδη διαβάζοντας 5 γραμμές από τα διαδοχικά σχόλια που προσπαθεί μανιωδώς να προσθέσει σε προφίλ άλλων, όπως όλα τα “τρολάκια” που λειτουργούν επί μισθώσει για γνωστούς πολιτικάντηδες στην Αθήνα (και όχι μόνο) και, κυρίως, για τη Χρυσή Αυγή. Προφανώς όταν κάποιος ντρέπεται να εμφανίσει την ταυτότητά του επειδή είναι ήδη γελοιοποιημένος, προσπαθεί με μια ψεύτικη περσόνα να αποκτήσει δημόσιο λόγο στα κοινωνικά δίκτυα για να πει τα ίδια ακατάληπτα πολιτικά νεφελώματα που καταλαβαίνουν συνήθως μόλις δύο άνθρωποι: Ο Μπόλεκ και ο Λόλεκ (του οποίου διδύμου αποτελεί το ένα μέρος…)

Πολύς ο θόρυβος που έγινε για την ελληνική διαστημική υπηρεσία που ιδρύει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και η υποδοχή της έχει και το αναγκαίο χιούμορ. Πάντως κανείς δεν θυμήθηκε τα χειροκροτήματα και τις σαμπάνιες της “εκσυγχρονιστικής” ευμάρειας του 2003 όταν εκτοξευόταν ο ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat, που εξυπηρετεί ακόμη και σήμερα τις επικοινωνίες του κράτους, του στρατού και της κυβέρνησης αλλά πουλήθηκε το 2013 από τη Deutche Telekom, που στο μεταξύ είχε ελέγξει πλήρως τον ΟΤΕ.

Βέβαια, στη χώρα που υπάρχουν ακόμη πολιτικάντηδες-φωστήρες με πολιτική ανάλυση κομμωτηρίου, που επιχειρηματολογούν υπέρ του Σρέντερ (ίσως αναπολούν το 2003), προφανώς δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις από το λαό.  Ναι, του Σρέντερ, που μαζί με άλλους “σοσιαλδημοκράτες” σαν τον Μπλερ έκαναν  “προληπτικούς πολέμους”  σε συνεργασία με Μπερλουσκόνι και Μπους και που ενταφίασαν την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία έκτοτε. Τον Σρέντερ, του οποίου η ευθύνη για την “Ευρώπη της Λιτότητας” είναι αντίστοιχη με αυτή του υπερσυντηρητικού Σόιμπλε. Αυτού που μετά τη θητεία του ως Καγκελαρίου προσλήφθηκε στη Gazprom…

Το περιστατικό με το Αλάν Κογιού, αφού πέρασε ο θόρυβος και το ανακάλυψαν όλοι, ήταν μια ωραία αφορμή για να μάθουμε τις συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια με τα διάφορα “προγράμματα” που εύστοχα στην ανακοίνωσή του το ΣΕΚ χαρακτηρίζει “ρεμούλες”. Τα εκατομμύρια (δισεκατομμύρια με το παλιό νόμισμα) είναι πάμπολα στο Αλάν Κογιού, στον Άβαντα και , φυσικά, στο Δροσερό.

Όλοι αυτοί οι μηχανισμοί νόθευσης της λαϊκής ετυμηγορίας στήθηκαν έτσι και με πρόσχημα διάφορα “εθνικά”  ή “κοινωνικά” προσχήματα, χρηματοδοτούσαν επιτήδειους και , συχνά, “πατριώτες”. Έτσι οικισμοί όπου οι άνθρωποι δεν έχουν να φάνε και ζουν στις λάσπες, ξοδεύτηκαν 2,5 δις δραχμές μόνο σε ένα πρόγραμμα για “κατάρτιση”.