Συνωστισμός από αυτοδιοικητικούς την Παρασκευή στα Δικαστήρια. Αιτία η πρωτόγνωρη υπόθεση, την οποία κάλυψε το xanthi2.gr, 
με 15 νυν και πρώην Αντιδημάρχους να βρίσκονται στο εδώλιο για το αδίκημα της πρόκλησης κινδύνου από τα αδέσποτα που εισέρχονται μέσων των κόμβων στην Εγνατία Οδό (και αφού δεχθούμε ότι η περίφραξη της οδού είναι αδιαπέραστη και μόνο από τους κόμβους – και άρα από τους Δήμους- προέρχεται αυτή η ευθύνη). 

Βέβαια, το νομικό πλαίσιο είναι αρκετά νεφελώδες ενώ εντυπωσίασε το γεγονός πως αρκετοί παράγοντες της δίκης το αγνοούσαν. Παρότι οι Δήμοι δεν έχουν εντυπωσιακές επιδόσεις στη διαχείριση των αδέσποτων, εντούτοις αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πιθανότητα να βρίσκονται σε δρόμους οι σκύλοι, καθώς όταν ένας Δήμος περισυλλέγει ένα αδέσποτο είναι υποχρεωμένος να το επαναφέρει ακριβώς στη θέση που το βρήκε, αφού το περιθάλψει ή το στειρώσει κατά περίπτωση.

Σημαντική θα λέγαμε ότι ήταν και η παρουσία του Μιχάλη Στυλιανίδη στο ακροατήριο, όπου  βρέθηκε τυχαία και για άλλη υπόθεση. Ο τέως Δήμαρχος, που συνοδευόταν από τους Δ. Μπένη και Μ. Τσέπελη, εξήγησε σε όσους αγνοούσαν το νομικό πλαίσιο ότι το κατηγορητήριο δεν μπορούσε να σταθεί (και δεν προκύπτει αντικειμενική ευθύνη δηλαδή). Είναι θετικό ότι η δικαιοσύνη αυτεπάγγελτα επιχειρεί να προλαμβάνει τους κινδύνους πριν υπάρξουν ατυχήματα αλλά, δυστυχώς, το πρόβλημα της χώρας είναι συχνά νομοθετικό, όπως αποδείχτηκε και σε αυτή την περίπτωση.

Εντυπωσιακή λεπτομέρεια ότι ο Δήμος Τοπείρου αρνήθηκε να παράσχει νομική εκπροσώπηση στους πρώην Αντιδημάρχους του Δήμου (σε αντίθεση με όλους τους άλλους Δήμους που έπραξαν το αυτονόητο αφού κατηγορήθηκαν για αδικήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους) και φρόντισε μόνο για αυτούς που ανήκουν στην παράταξη της δημοτικής αρχής. Πέρα από την απίστευτη μικροπρέπεια αυτό μαρτυρά και μια εντελώς αποκρουστική αντίληψη για την αυτοδιοίκηση.

Άλλωστε και οι δικηγόροι που κλήθηκαν να εκπροσωπήσουν ιδιωτικά τους κατηγορούμενους αρνήθηκαν να επιβαρύνουν τους πρώην Αντιδημάρχους με ακατανόητα έξοδα, στέλνοντας ένα πολύ σαφές μήνυμα. Υπάρχουν όμως και κάποιοι αγράμματοι τενεκέδες που υποδύονται τους δικηγόρους και, συχνά, συντάσσουν και δικόγραφα με αποτέλεσμα να “καίνε” τους “εντολείς” τους. Ίσως αυτοί να συμβουλεύουν κατά περίπτωση σε νομικά θέματα…

Ο Βουλευτής Στάθης Γιαννακίδης και o Γραμματέας Γιώργος Χατζηθεοδώρου συμμετείχαν στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που έχει κομβική σημασία καθώς το κυβερνών κόμμα διαχειρίζεται μια εμφανώς δύσκολη αξιολόγηση, και άρα οι όροι που θα μπορούσε κάποιος να δεχτεί σε αυτή την συγκυρία είναι ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολεί και τα εσωτερικά όργανα ενός κόμματος.

Αρκετά είναι τα μηνύματα που λάβαμε αλλά και οι επισκέψεις που δεχθήκαμε από ξανθιώτες που εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους για το γεγονός ότι εντοπίσαμε την ταυτότητα ενός trol του facebook που ταλαιπωρούσε αρκετούς και αναγκάστηκε να αποσύρει το προφίλ. Βέβαια, κάποιοι ενοχλήθηκαν πολύ και δεν το έκρυψαν γιατί αυτό το fake προφίλ ήταν πολύ βολικό για να υπαινίσσονται διάφορες χοντράδες.

Γενικώς υπάρχουν πάντα πρόθυμοι ηλίθιοι (και κατά ζεύγη) για κάθε βρωμιάρη αυτής της πόλης… Άλλωστε, το να επιχειρεί να αποκτήσει δημόσιο λόγο κάποιος απαίδευτος ή να παριστάνει το δημοσιογράφο κάποιος αγράμματος, συνταξιούχος ή άλλος άσχετος δεν είναι και πρωτοτυπία στην Ξάνθη. Είναι μάλλον ο κανόνας. Ως προς 1-2 ακόμη προφίλ που φαίνεται να ανήκουν στον ίδιο κάτοχο, η άποψή μας είναι ότι μπορεί κανείς να αναφέρεται στο FB και τις αρχές και όχι σε μας. Δεν μας απασχολεί να είμαστε οι “σερίφηδες” του διαδικτύου, αλλά παρεμβαίνουμε μόλις κάποιος “ανακατευτεί” με τα γραφόμενα του xanthi2.gr

Το “Πρώτο Ψέμα” φρόντισε το Σαββατοκύριακο να αμαυρώσει τη μνήμη του Λ. Κηλαηδόνη διανέμοντας cd με τα τραγούδια του ενώ είναι γνωστό ότι εν ζωή δήλωσε πως απεχθάνεται όσα συμβολίζει η συγκεκριμένη εφημερίδα και πέτυχε δικαστικά να μην χρησιμοποιήσει το πνευματικό του έργο. Η προσβολή της μνήμης και η οσμή βόθρου δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η προσπάθεια κάποιων να αποδείξουν ότι θα κάνουν το παν για να βρωμίσουν την τέχνη με το άγγιγμά τους, ώστε στο τέλος να μοιάζουν όλοι ίδιοι και λερωμένοι. Αυτή άλλωστε είναι μια από τις βασικές επιδιώξεις του φασισμού. Γιατί στο τέλος αυτή η εμμονή προσπαθεί να ξορκίσει το σύμπλεγμα της πνευματικής κατωτερότητας…

Καλή εβδομάδα !