Προβληματίζει τους Ξανθιώτες η μειωμένη συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις του φετινού Καρναβαλιού. Την Τσικνοπέμπτη στην καθιερωμένη βραδιά γευσιγνωσίας των συλλόγων της λαογραφίας υπήρξε σχετικά μειωμένη κίνηση σε σχέση με το παρελθόν. Αλλά και το Σάββατο, σε μια καλή μέρα, η πλατεία ήταν άδεια από κόσμο

Στις Γιορτές Παλιάς Πόλης ειπώθηκε ως δικαιολογία ότι για τη μειωμένη προσέλευση έφταιγε η Εφορία που ρύθμισε νόμιμα τις φορολογικές υποθέσεις των Συλλόγων. Το επιχείρημα, που έτσι κι αλλιώς είχε καταρρεύσει, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις Αποκριές που κατευθύνονται στην πολύ μεγάλη συμμετοχή του τελευταίου τριημέρου.

Bέβαια, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού, το αμφιθέατρο στη συναυλία της Κυριακής, είχε 1.000 άτομα. Με δεδομένο ότι η χωρητικότητα του αμφιθεάτρου είναι 400 άτομα, δύο τινά συμβαίνουν. Είτε ο Π. Λύρατζης μας “δουλεύει” κατάμουτρα είτε οι υπεύθυνοι έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια των νεαρών θεατών της παράστασης, επιτρέποντας την είσοδο σε υπερδιπλάσιο αριθμό των επιτρεπομένων. Άρα ίσως κάποια υπηρεσία πρέπει να τον καλέσει να διευκρινίσει τι από τα δύο έχει συμβεί: Είναι ψέμα ή ανευθυνότητα ;

Πάντως αν συνεχίσει αυτή η ποιοτική υποβάθμιση του θεσμού θα αρχίσει να πλήττεται και το τριήμερο που μέχρι σήμερα λειτουργεί με τον αυτόματο πιλότο. Όταν βέβαια, το Κέντρο Πολιτισμού, δεν δημιουργεί αχρείαστες κόντρες και έριδες με τις γειτονικές πόλεις. Στο τέλος κάποιοι μαλώνουν με τη σκιά τους και πανηγυρίζουν ότι κέρδισαν… (Στην Κομοτηνή πάντως, όπου οι εκδηλώσεις είχαν μεγάλη συμμετοχή, εντοπίστηκαν οι στολές των συλλόγων της Ξάνθης που…αντιδρούσαν στην πρωτοβουλία της γειτονικής πόλης. Να τα λέμε κι αυτά)

Μετά τη μνημειώδη μετάφραση του προγράμματος των ΘΛΕ, αναγνώστες εντόπισαν ότι στο πρόγραμμα ο Δήμος είναι διχασμένος ως προς το αν πρόκειται για την τρίτη ή την τέταρτη παιδική παρέλαση. Η απάντηση είναι ότι αρχικά είχε σωστές προθέσεις αλλά στην πορεία, αντέγραψαν μια παράγραφο από το περυσινό πρόγραμμα και έτσι προήλθε αυτό το λάθος.