Φαιδρά συνθήματα και απαράδεκτες μεταφράσεις είναι μεταξύ άλλων αυτά που χαρακτηρίζουν το φετινό Ξανθιώτικο Καρναβάλι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης “Συμμετέχω” στο Δήμο Ξάνθης, σε δηλώσεις του στο Κανάλι 6. 

Ιδιαίτερη κριτική άσκησε για το σύνθημα “Ποιο Rio de Janeiro” το οποίο χαρακτήρισε, τουλάχιστον φαιδρό ενώ συμπλήρωσε πως “Δεν είναι δυνατόν τρεις εβδομάδες πριν το Κυριακή του Καρναβαλιού να μην υπήρχαν προγράμματα του Καρναβαλιού στην πόλη αλλά και τις γύρω περιοχές” είπε και πρόσθεσε ότι καταψήφισε τα περισσότερα θέματα στο Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού.

“Ας πάει καλά ο καιρός και να έχουμε συμμετοχή και μετά θα κάνουμε την κριτική μας αν και έχουμε βαρεθεί” είπε σημειώνοντας ότι συνήθως από τον καιρό εξαρτάται η επιτυχία. Βέβαια, όπως σημειώνει, ουδείς γνωρίζει “προς τα που πηγαίνει” ο θεσμός επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει ποιοτική αναβάθμιση.

Ως προς την ατονία που επικρατεί φέτος στο θεσμό, και παρά την εργασία του προσωπικού, αυτό οφείλεται στην έλλειψη προετοιμασίας από την ηγεσία του Κέντρου Πολιτισμού υποστηρίζει καθώς “έχει ένα χρόνο να προετοιμαστεί και λίγο πριν την λήξη του Καρναβαλιού δεν υπάρχει ακόμη μουσική στην πόλη. Κανείς δεν έχει καταλάβει καρναβάλι, τίποτε διαφορετικό δεν συμβαίνει αλλά πρέπει να ενεργοποιήσουμε τον κόσμο” κατέληξε.