Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει απερίφραστα τον προπηλακισμό της δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ Ελένης Ιατρού από μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης έξω από σχολείο στο Ωραιόκαστρο.

Η δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, και το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού δέχτηκαν επίθεση με χυδαίες ύβρεις από άτομα της οργάνωσης, που θέλησαν να διακόψουν τη μετάδοση των διαμαρτυριών στις οποίες και οι ίδιοι συμμετείχαν με σκοπό να αποτραπεί η φοίτηση εννέα προσφυγόπουλων στο συγκεκριμένο σχολείο.

Η συγκεκριμένη επίθεση φέρει όλα τα χαρακτηριστικά αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και επιχείρησης φίμωσης του Τύπου με τρόπο που θέτει σε κίνδυνο τους εργαζόμενους της Ενημέρωσης, και για τον λόγο αυτό θα αναφερθεί από την ΕΣΗΕΜ-Θ στην πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων.

Επίσης με νεότερη ανακοίνωσή της αναφέρει

Δημοσιογράφος και συνεργείο της δημόσιας τηλεόρασης προστίθενται στα θύματα προπηλακισμού ακροδεξιάς οργάνωσης που αντιδρά στη φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολείο του Ωραιοκάστρου.

Το μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, Μαρία Τραυλού, και συνεργείο του σταθμού δέχτηκαν επίθεση από άτομα οργάνωσης που ήθελαν να διακόψουν τη μετάδοση των διαμαρτυριών στις οποίες και οι ίδιοι συμμετείχαν.

Η συγκεκριμένη επίθεση, όπως και η αντίστοιχη σε συνάδελφο ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, αποτελεί ξεκάθαρη απειλή στην ασφάλεια των δημοσιογράφων και στην ελευθερία της Ενημέρωσης.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την αστυνομία να προστατεύσει, όπως οφείλει, τους εργαζόμενους της Ενημέρωσης και θα αναφέρει και τη συγκεκριμένη περίπτωση στην πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων.