Με μηνύσεις απειλεί το ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ο Π. Λύρατζης -σε απάντησή του που εστάλη σε μερίδα ΜΜΕ-  μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η Νομαρχιακή του κυβερνώντος κόμματος για την ανάρτησή του στο FB για τα γεγονότα του Ωραιοκάστρου, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι φασίστας.

Στη δήλωσή του αναφέρει:

Εξ’ αφορμής της συκοφαντικής ανακοίνωσης της Ν.Ε. Σύριζα Ξάνθης, η οποία δημοσιεύτηκε στον Τύπο εις βάρος μου, δηλώνω τα εξής : Πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων χορηγούσε το καθεστώς στους πολίτες την εποχή της Χούντας. Δεν είμαι φασίστας, ούτε ρατσιστής και δεν πρόκειται ποτέ να γίνω και φυσικά δεν δήλωσα ποτέ κάτι τέτοιο! Η ανακοίνωση της Ν.Ε. Σύριζα Ξάνθης, εδραιώνει την άποψη μου και τα γραφόμενά μου, ότι όποιος ασκεί κριτική τον χαρακτηρίζουν “φασίστα” και “ρατσιστή”. Προφανώς, ενοχλεί η ελεύθερη σκέψη και η διαφορετική από τη δική τους άποψη.

Οι ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές που περιλαμβάνονται στην ανωτέρω ανακοίνωση συνιστούν συμπεριφορά παράνομη και καταχρηστική, είχαν δε ως αποτέλεσμα να υποστώ σημαντική ηθική βλάβη. Κατόπιν των ανωτέρω καλώ τους εμπνευστές της κατάπτυστης αυτής ανακοίνωσης, να αποκαταστήσουν τη βαρύτατη σε βάρος μου προσβολή με άμεση δημοσίευση στο σύνολο των Μ.Μ.Ε. της πόλης της Ξάνθης κειμένου με το οποίο θα ανακαλείται η συκοφαντική ανακοίνωση. Σε περίπτωση που δεν αποκατασταθεί άμεσα η τιμή και η υπόληψη μου, από τους εμπνευστές της ως άνω ανακοίνωσης, δηλώνω ότι η συνέχεια θα δοθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.