“Στο δρόμο του αγώνα, για να μη περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα” τιτλοφορείται η ανακοίνωση της Λαϊκής Αντίστασης Ξάνθης για τη συμφωνία στο eurogroup.

Για μια ακόμη φορά ο λαός και η νεολαία βρίσκονται μπροστά σε νέα βάρβαρα μέτρα. Για μια ακόμη φορά οι λεγόμενες «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έσπασαν και έγινε πλήρως αποδεκτό αυτό, που μέχρι χθες χαρακτηριζόταν «αδιανόητο» και «αντικοινοβουλευτικό».

Το Γιούρογκρουπ της Δευτέρας 20 Φλεβάρη αποφάσισε με συνοπτικές διαδικασίες την ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο βαθειά αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων για μετά το 2019!!

  • Νέα μείωση των συντάξεων
  • Μείωση του αφορολόγητου (και άρα αύξηση φόρων για τα φτωχά στρώματα)
  • Νομοθέτηση όλων εκείνων των μέτρων που θα κάνουν πιο άγρια τη ζούγκλα που επικρατεί στη λεγόμενη «αγορά εργασίας» (απολύσεις, συλλογικές συμβάσεις, ελαστική εργασία).

Οι αποφάσεις του Γιούρογκρουπ ήταν το αποτέλεσμα του διαφαινόμενου νέου προσωρινού συμβιβασμού των «μεγάλων παιχτών», του ΔΝΤ (ΗΠΑ) και της ΕΕ (Γερμανία), που με αντικείμενο το «ελληνικό ζήτημα» εκδηλώνουν τον οξύ ανταγωνισμό τους στο οικονομικό, πολιτικό και γεωστρατηγικό πεδίο. Ήταν η συνέπεια της συμφωνίας όλων των ιμπεριαλιστικών κέντρων και του κεφαλαίου για συνέχιση «μέχρις εσχάτων» της επίθεσης στην εργασία και τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων και για ολοκλήρωση της καταλήστευσης του πλούτου της χώρας.

Σ’ αυτή τη «συμφωνία» η κυβέρνηση και όλος ο αστικός πολιτικός κόσμος τρέχουν να υποταχθούν, έτσι όπως κάνουν όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων (αλλά και παλιότερα).

Γι αυτούς η αγωνία και το ερώτημα είναι αν θα μείνει για το ντόπιο κεφάλαιο κάτι τις από την παρατεταμένη ληστεία που υφίσταται ο λαός μας. Κι ακόμη, αν το «καρότο» των λεγόμενων «αντισταθμιστικών μέτρων» θα είναι αρκετό για να συνεχίσει ο λαός να βρίσκεται στο περιθώριο. Για να μην εκραγεί η οργή του, για να μη γίνει η αγανάκτησή του οργανωμένος αγώνας.

Για εμάς, για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία το ερώτημα βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Για το πώς η ανάγκη για αγώνα θα γίνει πραγματικότητα. Πως θα ενεργοποιήσουμε τα σωματεία μας, τις επιτροπές ανέργων, τις πρωτοβουλίες νέων. Πως θα προωθήσουμε την κοινή δράση πολιτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Πως θα μετατρέψουμε την απογοήτευση και τα κινηματικά αδιέξοδα σε συνειδητή απόφαση πάλης.

Για να ανοίξει ο δρόμος της αντίστασης και διεκδίκησης. Για να δημιουργηθούν οι όροι για ένα παλλαϊκό Μέτωπο Αντίστασης και να ενισχυθεί η κατεύθυνση της αντιπαράθεσης με τις δυνάμεις του συστήματος.

Για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα, αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα. Για την συνολική ανατροπή της επίθεσης.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ

Ο δρόμος για την ανατροπή της καπιταλιστικής επίθεσης

και της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας