Κατηγορίες εναντίον του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή ανάρτηση του Π. Λύρατζη σχετικά με τα επεισόδια στο σχολείο του Ωραιοκάστρου της Θεσσαλονίκης από ομάδες ακροδεξιών. Η Νομαρχιακή αποδίδει “ρατσιστικό παραλήρημα” στο στέλεχος του Δήμου Ξάνθης και ζητά την απομάκρυνσή του.

Η ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ:

Η επίμαχη ανάρτηση που διένειμε η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ένα άνευ προηγουμένου ρατσιστικό – φασιστικό παραλήρημα επιδόθηκε εχθές ο αντιδήμαρχος “πολιτισμού” του Δήμου Ξάνθης από τον προσωπικό του λογαριασμό σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Άμεσα και χωρίς περιστροφές δήλωσε, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο Ωραιόκαστρο, ότι είναι ρατσιστής και φασίστας και μάλιστα είχε το θράσος για τις προσωπικές του πεποιθήσεις να κατηγορήσει την κυβέρνηση και όχι την έλλειψη παιδείας που τον διακρίνει.

Θα μας ήταν τελείως αδιάφορες οι δηλώσεις του κ. Λύρατζη αν ο Δήμαρχος δεν του είχε εμπιστευτεί την διαχείριση του κέντρου πολιτισμού και κατ’ επέκταση την πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας και της έμμεσης διαπαιδαγώγησης των νέων της πόλης που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τις δομές του κέντρου πολιτισμού.

Είναι επιβεβλημένο ο Δήμος Ξανθής να τεθεί προ των ευθυνών του και να απομακρύνει άμεσα κάθε ακροδεξιό θιασώτη της φασιστικής ιδεολογίας από θέσεις ευθύνης. Η πολυπολιτισμικότητα και η ιστορία αυτής της πόλης το επιβάλει.

Το Ωραιόκαστρο συνεχώς στο επίκεντρο – Ματαιώθηκε η αποστολή

Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση του Ωραιοκάστρου έχει απασχολήσει επανειλημμένα το Δήμο που έχει δεχτεί ερωτήσεις και κριτική για τη συνεργασία που έχει συνάψει. Πρόσφατα καρναβαλικοί σύλλογοι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην αποστολή του Δήμου Ξάνθης προς το συνεργαζόμενο με  Δήμο, λόγω των παλαιότερων δηλώσεων του Δημάρχου Α. Γκοβότση που τις θεωρούν ρατσιστικές.

Tελικά η αποστολή καρναβαλιστών την περασμένη Κυριακή φαίνεται πως δεν πραγματοποιήθηκε καθώς από τα μόλις 22 άτομα που δήλωσαν συμμετοχή εμφανίστηκαν μόνο τα 4 και έτσι το ταξίδι δεν έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η απάντηση Π. Λύρατζη ΕΔΩ