Το γνωστό έθιμο της απαγωγής με σκοπό το γάμο, καταγράφηκε για άλλη μια φορά στον οικισμό των  Ρομά των Κιμμερίων αλλά η υπόθεση προκάλεσε αντιδράσεις. 

Ένας 25χρονος  απήγαγε πριν από 20 μέρες μια 16χρονη με σκοπό το γάμο και τη μετέφερε στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να πειστούν οι γονείς και να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

Η απαγωγή όμως, πέρα από το έθιμο, στην περίπτωση αυτή συναντά την αντίδραση της μητέρας της κοπέλας που δεν συμφωνεί με το γάμο. Το ζευγάρι εντοπίστηκε και αναγκάστηκε να επιστρέψει αλλά στη συνέχεια, και ενόψει της αδιαλλαξίας, ο 25χρονος με τη 16χρονη κοπέλα μετακινήθηκαν και πάλι στη Θεσσαλονίκη.

Κατέθεσε μήνυση η μητέρα της κοπέλας

Η μητέρα της ανήλικης κοπέλας κατέθεσε τελικά μήνυση για απαγωγή εναντίον του επίδοξου γαμπρού της και στην υπόθεση παρενέβη η αστυνομία που ακολουθεί τις νόμιμες διαδικασίες. Ανάμεσα στις δύο πλευρές βέβαια υπάρχουν και απόψεις που επιχειρούν να συμβιβαστούν οι διαφωνίες αλλά για την ώρα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.

Για το λόγο αυτό και οι δύο οικογένειες βρίσκονται τις τελευταίες μέρες, αρκετά συχνά, στην Αστυνομία και το Δικαστικό Μέγαρο ενώ οι εντάσεις, όπως την Τρίτη, είναι συχνές.  Στις περισσότερες περιπτώσεις “σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός” οι υποθέσεις αυτές καταλήγουν σε γάμο και η ποινική διαδικασία σταματά, όμως σε αυτή την περίπτωση φαίνεται πως οι δύο οικογένειες έχουν ακόμη δρόμο.