99810935

Συνελήφθησαν  το πρωί της Τετάερτης στην Ξάνθη, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, τρεις γυναίκες 68 και 63  ετών και ένας νεαρός, 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για άσκηση πλανόδιου εμπορίου χωρίς άδεια.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 21χρονο, διότι ασκούσε πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 108 κιλά φρούτων, στερούμενος της απαιτούμενης άδειας.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη η 68χρονη, διότι εντοπίστηκε να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση αγροτικά προϊόντα, στερούμενη της απαιτούμενης άδειας.

Στην τρίτη περίπτωση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 63χρονη, διότι, την εντόπισαν να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση είδη ρουχισμού, στερούμενη της απαιτούμενης άδειας

Κατασχέθηκαν όλα τα παραπάνω είδη, ενώ επιβλήθηκαν στους δράστες τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.    

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης.