Όχι, δεν είναι πρωταπριλιά. Η αφεντιά μου και οι άλλοι 3 αποτελούμε τη κλίκα των τεσσάρων που έχει μάλιστα υψηλούς σκοπούς, σύμφωνα με ανάρτηση που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο:  «Φίλης, Χρυσόγονος, Κούλογλου και μια γυναίκα-έκπληξη ετοιμάζονται να ΡΙΞΟΥΝ τον Τσίπρα!»

Το ρεπορτάζ(παρατίθεται ολόκληρο στο τέλος)περιέχει αποκλειστικές πληροφορίες: « Οι 4 είχαν πρόσφατα μυστική συνάντηση, ενώ υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη ο οποίος δηλώνει ανήσυχος για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά σε περίπτωση της νομοθέτησης των παράλογων μέτρων που ζητούν οι θεσμοί και ειδικότερα το ΔΝΤ»

Μυστική συνάντηση; Εκτός από τον Χρυσόγονο με τον οποίο βρισκόμαστε στο Ευρωκοινοβούλιο,  τον Φίλη τον συνάντησα τη τελευταία φορά κάπου 2 χρόνια πριν, στο δρόμο. Τον Δραγασάκη τον είδα πριν από 6 μήνες, σε μια δεξίωση. Για την γυναίκα-έκπληξη θα σας πω στο τέλος του άρθρου, όταν αποκαλύψω και τη ταυτότητα της.

Έχει και πολιτική ανάλυση το πράγμα(διατηρώ την ορθογραφία του πρωτότυπου):  «Οι “4” εκτιμούν πως ο Τσίπρας θα ισοπεδωθεί στην κυριολεξία σε περίπτωση που το Φθινόπωρο κερδίσει τις εκλογές η Μέρκελ και στην Ολλανδία κερδίσουν έδαφος οι ακροδεξιοί ενώ στη Γαλλία κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ανατείλλει το άστρο του Φιγιόν». Η αλήθεια είναι ότι ο Φιγιόν δεν περνάει στο δεύτερο γύρο και δεν θα ανατείλει το άστρο του, αλλά ο συγγραφέας ρεπόρτερ είναι, δεν χρειάζεται να ξέρει και από τη γαλλική πολιτική.

Το μόνο σημείο στο οποίο το ρεπορτάζ πέφτει έξω είναι η επιρροή μας στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ(διατηρώ ξανά την ορθογραφία του πρωτότυπου: « Ηδη η επιρροή της ομάδας των “4”στο χώρο των ψηψοφόρων του κόμματος κυμαίνεται ανάμεσα στο 4-5%». Στη πραγματικότητα η επιρροή μας στους ψηφοφόρους (αλλά και στους ψηψοφόρους του ρεπορτάζ) είναι πολύ μεγαλύτερη. Έχουμε κάνει μυστική δημοσκόπηση με το  ερώτημα ποιον προτιμάτε να κυβερνήσει τη χώρα. Οι απαντήσεις που πήραμε και αποκαλύπτω αποκλειστικά:
Τσίπρας 20%
Μητσοτάκης 18%
Oμάδα των τεσσάρων: 65%

Από εδώ και πέρα δεν είναι πλάκα. Την Τετάρτη 8 Μαρτίου, μετά από δική μου πρόταση, διοργανώνεται στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ημερίδα για τα fake news (ψεύτικες ειδήσεις) και τους τρόπους αντιμετώπισης τους. Κερδίζουν έδαφος διεθνώς, βοήθησαν τον Τραμπ να εκλεγεί, ενισχύουν αυτό το καιρό την ακροδεξιά στην Ολλανδία. Ανθούν ήδη στην Ελλάδα, όπου κυριαρχεί η δημοσιογραφία του σούπα-μούπες και δίνει τον τόνο η διαβόητη ομάδα αλήθειας της ΝΔ. Μήπως τις προάλλες δεν εξαφάνισαν τον Τσακαλώτο, πριν τον βάλουν να δηλώνει ότι δεν θα γίνει Βαρουφάκης; (http://tvxs.gr/news/i-apopsi-mas/ta-fakenews-o-tsakalotos-kai-o-baroyfakis)

H  εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με έναν Ιταλό και έναν Ισπανό ευρωβουλευτή και υποστηρίζεται από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόταση λοιπόν είναι σοβαρή και επίσημη: καλώ τον δημιουργό του προηγούμενου αποκαλυπτικού ρεπορτάζ, πληρωμένα τα αεροπορικά και η διαμονή, να έρθει στις Βρυξέλλες για να αναλύσει πως  φαντάστηκε-και γιατί- όλα αυτά. Θα κάνει και επαφές: ανάμεσα στους καλεσμένους είναι και Αμερικανός, σπεσιαλίστας των fake news, που υποστηρίζει ότι εξαιτίας του εκλέχθηκε ο Τραμπ.

ΥΓ. ¨Ηρθε η ώρα να αποκαλύψω την μυστηριώδη γυναίκα. Στη Κίνα, η κλίκα των τεσσάρων (τα  τρία ανώτατα στελέχη του κόμματος που καθοδήγησαν την πολιτιστική επανάσταση και η Τσιανγκ Τσινγκ, η γυναίκα του Μάο) επιδιδόταν σε συνεχή σεξουαλικά όργια, ομαδικό έρωτα κλπ. Το ίδιο κάνουμε και εμείς με την μυστηριώδη γυναίκα. Είναι η αδελφή του αρθρογράφου. Για αυτό και η πλήρης, εσωτερική πληροφόρηση.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ψεύτικες ειδήσεις στα social media ως διαμορφωτές της πραγματικότητας

12h00 – 12h05  Εισαγωγή Curzio Maltese, ευρωβουλευτής

12h05 – 13h30 Συζήτηση.

Συντονιστής Stelios Kouloglou, ευρωβουλευτής

Lucia Annunziata, editor in chief of Huffpost Italia
Paul Horner, Internet satirical, United States
Michel Christophe, Independent Educator in Critical Thinking, Media Education, France
Julio Montes Moreno and Clara Jiménez, Maldito Bulo, Spain
Lidia Ucher, Journalist, Spain
Andreas Veglis, Professor at the School of Journalism & Mass Communications, the Aristotle University of Thessaloniki, Greece
13h55 – 14h00  Συμπεράσματα Miguel Urban, ευρωβουλευτής

08 March 2017 12h00-14h00

European Parliament
P5B001
Translation will be provided from/to EN, IT, ES, FR, GR

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση:

Νικος Φίλης, Στέλιος Κούλογλου, Κώστας Χρυσόγονος και μια γυναίκα, που για την ώρα ας την αφήσουμε εκτός δημοσιότητας, ετοιμάζονται να ρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ηδη η επιρροή της ομάδας των “4”στο χώρο των ψηψοφόρων του κόμματος κυμαίνεται ανάμεσα στο 4-5%.
Οι 4 είχαν πρόσφατα μυστική συνάντηση ενώ υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη ο οποίος δηλώνει ανήσυχος για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά σε περίπτωση της νομοθέτησης των παράλογων μέτρων που ζητούν οι θεσμοί και ειδικότερα το ΔΝΤ.

Ο Δραγασάκης θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξήντλησε τον ιστορικό του ρόλο τόσο στο κόμμα όσο και στη χώρα και πως όσο πιο νωρίς εγκαταλείψει την ηγεσία θα μπορέσει να διασώσει μέρος του πολιτικού του μύθου.

Ο “4” από τη μεριά τους εκτιμούν πως ο Τσίπρας θα ισοπεδωθεί στην κυριολεξία σε περίπτωση που το Φθινόπωρο κερδίσει τις εκλογές η Μέρκελ και στην Ολλανδία κερδίσουν έδαφος οι ακροδεξιοί ενώ στη Γαλλία κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ανατείλλει το άστρο του Φιγιόν.

Μάλιστα το επιτελείο του Φίλη συγκεντρώνει συνεχώς στοιχεία για τα έργα και τις ημέρες στενών συνεργατών του σημερινού πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Φίλης και ο Δραγασάκης υπερασπίζονται τα ιερά και τα όσια του κόμματος, είναι κάτι σαν την Opus Dei.

Διαισθάνονται ότι ο Τσίπρας χρησιμοποιεί πλέον το κόμμα για τους δικούς τους σκοπούς και για την ακρίβεια για τον απώτατο στόχο του που δεν είναι άλλος να γυρίσει τη χώρα στη Δραχμή και να παραμείνει αιώνιος πρωθυπουργός…