Σε κάλεσμά της για την Τετάρτη η Λαϊκή Αντίσταση αναφέρει:

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο κύκλο επίθεσης. ΕΕ (Γερμανία) και ΔΝΤ (ΗΠΑ) ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας και την ίδια στιγμή απαιτούν νέες θυσίες, νέο αίμα από τον Ελληνικό λαό. Συμφωνούν απόλυτα πως το μάρμαρο πρέπει να το πληρώσουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα, πως η κερδοφορία του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου πρέπει να πατήσει πάνω στο ξεζούμισμα των εργαζομένων και της νεολαίας. Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την επίθεση «μέχρις εσχάτων» τσακίζοντας δικαιώματα και κατακτήσεις και καταληστεύοντας τον πλούτο της χώρας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδέχεται πλήρως τις απαιτήσεις των δανειστών και είναι έτοιμη να εφαρμόσει νέα βάρβαρα μέτρα. Νέα μείωση του αφορολόγητου, πετσόκομμα των συντάξεων, «προληπτική» νομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018, ξεπούλημα της ενέργειας, ενώ στο τραπέζι παραμένουν μέτρα που αφορούν τις ομαδικές απολύσεις, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις συλλογικές συμβάσεις.

Τα οικονομικά επιτελεία, τα ΜΜΕ και όλος ο αστικός πολιτικός κόσμος εργάζονται μέρα-νύχτα για να ετοιμάσουν το νέο κύκλο επίθεσης. Γι αυτούς η αγωνία και το ερώτημα είναι αν το κλείσιμο της «πολυπόθητης» αξιολόγησης θα σημάνει για το ντόπιο κεφάλαιο μεγαλύτερο μερτικό από την παρατεταμένη ληστεία που υφίσταται ο λαός μας. Κι ακόμη, αν το «καρότο» των λεγόμενων «αντισταθμιστικών μέτρων» θα είναι αρκετό για να συνεχίσει ο λαός να βρίσκεται στο περιθώριο. Για να μην εκραγεί η οργή του, για να μη γίνει η αγανάκτησή του οργανωμένος αγώνας.

Για εμάς, για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία το ερώτημα βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Για το πώς η ανάγκη για αγώνα θα γίνει πραγματικότητα. Πως θα ενεργοποιήσουμε τα σωματεία μας, τις επιτροπές ανέργων, τις πρωτοβουλίες νέων. Πως θα προωθήσουμε την κοινή δράση πολιτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Πως θα μετατρέψουμε την απογοήτευση και τα κινηματικά αδιέξοδα σε συνειδητή απόφαση πάλης.

Για να ανοίξει ο δρόμος της αντίστασης και διεκδίκησης. Για να δημιουργηθούν οι όροι για ένα παλλαϊκό Μέτωπο Αντίστασης και να ενισχυθεί η κατεύθυνση της αντιπαράθεσης με τις δυνάμεις του συστήματος.

Σε κάθε χώρο δουλειάς όπου τα εξαντλητικά ωράρια, οι μισθοί πείνας και η εργοδοτική τρομοκρατία συνθέτουν τον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα, σε κάθε γειτονιά όπου η φτώχια και η εξαθλίωση είναι εξόφθαλμα παρούσες, σε κάθε στέκι ανέργων όπου κυριαρχεί η απόγνωση και η απογοήτευση, σε κάθε σχολείο και σχολή όπου τα όνειρα της νεολαίας συνθλίβονται από τη βάρβαρη πραγματικότητα, πρέπει να ανάψει η σπίθα της αντίστασης. Με μαζικό και παρατεταμένο αγώνα, με όπλα την διαδήλωση, την απεργία, την αλληλεγγύη, να σηκώσουμε ξανά το ανάστημα, να βγούμε ξανά στους δρόμους. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς.

Καλούμε οργανώσεις/συλλογικότητες/αγωνιστές, σε σύσκεψη-συζήτηση την Τετάρτη 22 Μάρτη στις 6:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, με στόχο την κοινή δράση ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα