Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο ο εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Ξάνθη.

Ο εορτασμός κορυφώθηκε με την μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην οδό 28ης Οκτωβρίου, μετά την κατάθεση στεφάνων που έγινε στη Ηρώο της πόλης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης, παραβρέθηκαν οι αρχές της περιοχής και οι βουλευτές Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Γρηγόρης Στογιαννίδης ενώ ο βουλευτής Στάθης Γιαννακίδης βρέθηκε στον εορτασμό που έγινε στη Σταυρούπολη ενώ κατά την προσφιλή τους  τακτική δεν κάθισαν στην εξέδρα αλλά παρακολούθησαν την παρέλαση από το απέναντι πεζοδρόμιο.

Δηλώσεις των επισήμων

Μετά το τέλος της παρέλασης στις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Ξάνθης  Παντελεήμων  αναφέρθηκε στη σημασία της επετείου και εξέφρασε την άποψή του εναντίον της κατάργησης των παρελάσεων.  Ο Κ. Ζαγναφέρης από την πλευρά του έδωσε συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες και χαρακτήρισε την τελετή, την καλύτερη των τελευταίων ετών.

Ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος τόνισε ότι αξίζει τιμή και δόξα σε όσους αγωνίστηκαν για την εθνική ανεξαρτησία και έδωσε συγχαρητήρια στα τμήματα και τους συμμετέχοντες για τους άψογους σχηματισμούς.

Δηλώσεις με νόημα από το νέο Στρατηγό

Ο Διοικητής του Δ’ ΣΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, στην πρώτη του παρέλαση από τη θέση αυτή, μίλησε στις δηλώσεις για τη σημασία της επετείου και σημείωσε ότι το σύνθημα “η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει” είναι σύγχρονο και σημερινό καθώς και ότι οι νέοι της περιοχής που παρέλασαν είναι ζυμωμένοι με τις αρχές και της παραδόσης του λαού μας. Όπως ανέφερε, το Δ’ ΣΣ παρελαύνει σε 15 πόλεις και εκπέμπει το μήνυμα της αποτροπής για κάθε αντίπαλο, στη Θράκη και κατέληξε, λέγοντας ότι, ο Στρατός παρέχει στον κόσμο της περιοχής αίσθημα ασφάλειας ώστε να συνεχίζει απερίσπαστος το ειρηνικό του έργο.