Η αθώωση από το δικαστήριο των κατηγορουμένων, μη πολιτικών προσώπων,  για την υπόθεση Βατοπεδίου δεν μπορεί να παραγράψει τις πολιτικές ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για το συγκεκριμένο σκάνδαλο σύμφωνα με το Γραμματέα της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Γιώργο Χατζηεθοδώρου, με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου που απάλλαξε όλους τους κατηγορούμενους από το σκάνδαλο που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κατοίκων της Θράκης.

Σε δήλωσή του ο Γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος, κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση, υποστήριξε ότι “μπορεί το δικαστήριο να έκρινε αθώα τα μη πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στον υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου,  ωστόσο κανείς δεν ξεχνά τις πολιτικές ευθύνες των τότε υπουργών οι οποίες παραγράφηκαν με το κλείσιμο της βουλής”  τονίζει ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου.

“Πανηγυρίζουν για δικαίωση ο Κ. Καραμανλής και η Ν. Μπακογιάννη, οι οποίοι μιλούσαν για σκάνδαλο” είπε ενώ επέρριψε πολιτικές ευθύνες στους υπουργούς Π. Δούκα, Δ. Μπασιάκο, Α. Κοντό. “Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η λίμνη ανήκει στο δημόσιο και ότι οι δοσοληψίες στέρησαν μεγάλα έσοδα από το ελληνικό δημόσιο” κατέληξε ο Γ. Χατζηθεοδώρου.