Αναβλήθηκε προσωρινά, με απόφαση της ΝASA, της ORBITAL ATK και της United Launch Alliance (ULA), η εκτόξευση του διαστημοπλοίου που θα μεταφέρει το δορυφόρο DUTHSat στο διάστημα. Ο πύραυλος Atlas-V και ο DUTHSat μέσα στο διαστημόπλοιο, παραμένουν στην πλατφόρμα εκτόξευσης, στο ακρωτήριο Κέννεντυ – Κανάβεραλ

To διαστημόπλοιο όπου είναι ήδη φορτωμένος ο δορυφόρος DUTHSat

Η εκτόξευση που είχε σχεδιαστεί για τα ξημερώματα της 28ης Μαρτίου ανεβλήθη προσωρινά, λόγω τεχνικού προβλήματος σε υδραυλικό σύστημα του εκτοξευτήρα. Η United Launch Alliance (ULA), κατασκευάστρια του πυραύλου Atlas-V που θα μεταφέρει το διαστημόπλοιο Cygnus, και τον DUTHSat μέσα σε αυτό, διαπίστωσε ένα πρόβλημα στα υδραυλικά του πυραύλου κατά τη διάρκεια των απαραίτητων δοκιμών που γίνονται πριν την εκτόξευση, και αναμένεται να ανακοινώσουν σύντομα το χρόνο αποκατάστασης. Σημειώνεται ότι αναβολές μερικές μέρες ή και ώρες πριν την πτήση είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο, είτε λόγω καιρού είτε λόγω τεχνικών λεπτομερειών, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες καταστροφικής βλάβης κατά την εκτόξευση.

Νέα στοιχεία για τις ώρες της εκτόξευσης θα ανακοινωθούν σύντομα. Τόσο η εκτόξευση όσο και η πρόσδεση του διαστημοπλοίoυ (docking) με το διαστημικό σταθμό ΙSS, που θα μεταδοθούν ζωντανά από τη NASA.

Αφιερωμένη στο Τζων Γκλεν η αποστολή

Από την πλευρά των Αμερικανών δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην αποστολή του διαστημοπολοίου cygnus καθώς μεταφέρει αρκετούς τόνους διαστημικού υλικού για έρευνα και πειράματα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Όπως κάθε τέτοια αποστολή, σημειώνουν οι υπεύθυνοι, θα προσφέρει κρίσιμες πληροφορίες σε ερευνητικά πεδία όπως η αστρονομία, η βιολογία, η ανάπτυξη κρυστάλων και η τεχνολογική εξέλιξη. Το διαστημόπλοιο θα μεταφέρει επίσης ένα εξελιγμένο φυτώριο για την καλλιέργεια λαχανικών στο διάστημα.

Η αποστολή είναι αφιερωμένη στον πρώτο Αμερικανό αστροναύτη Τζων Γκλεν, που πέθανε πρόσφατα σε ηλικία 95 ετών.