Για μια περιπέτεια που πέρασε και περνά έκανε λόγο σε δηλώσεις του στον Alpha ο Ιμάμης του τεμένους της Ηλιόπετρας Κεχαγιά Σαμπρή, μετά την απολογία του και την επιστροφή του στον οικισμό. 

Αφού ευχαρίστησε τους συγχωριανούς του για τη συμπαράστασή τους και επανέλαβε, όπως και στην απολογία του, την άποψη ότι δεν έχει σχέση με τα όπλα που βρέθηκαν στον περίβολο του τεμένους καθώς και την υπερασπιστική γραμμή πως ο χώρος είναι προσβάσιμος από οποιονδήποτε 24 ώρες το 24ωρο, επιδεικνύοντας και το σημείο της σιδερένιας κατασκευής που βρέθηκε η σακούλα με τα δύο όπλα.

Ερωτηθείς ο 47χρονος Ιμάμης για την εκδοχή το δίκτυο του Γκιουλέν να έχει κάποια εμπλοκή, όπως διέρρευσε από μειονοτικές πλευρές, τόνισε ότι δεν ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με τα πολιτικά και ότι στα 22 χρόνια που βρίσκεται στη θέση του ιμάμη, όλη του η δράση εξαντλείται στα θρησκευτικά του καθήκοντα και μέχρις εκεί λέγοντας πως “22 χρόνια δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα”.

Τέλος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη, η οποία έχει επιληφθεί του θέματος, χωρίς να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο.

Τι προβλέπει η διαδικασία

Με βάση την απόφαση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης δεν ασκήθηκε δίωξη για την οπλοκατοχή με το οποίο κατηγορείται και διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση ενώ ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος. Στη διάρκεια της προδικασίας αναμένεται και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων για τα δύο όπλα και στοιχεία που είναι πιθανό να προκύψουν καθώς δεν έχουν αρίθμηση.

Δηλώσεις Χ. Ζεϊμπέκ: Πολλά λέγονται, προέχει η έρευνα των αρχών

Δηλώσεις έκανε σε ραδιοσταθμό της Αθήνας και ο βουλευτής Χ. Ζεϊμπέκ που ανέφερε ότι ο καθένας είχε πρόσβαση στο σημείο όπου βρέθηκαν τα όπλα. Ερωτηθείς για τη φημολογία που υπάρχει, ανέφερε ότι πράγματα γίνεται λόγος για κάποιο δημοσιογράφο (τον Α. Μποζκούρτ, διευθυντή της Ζαμάν που θεωρείται φιλογκιουλενικός και φέρεται να έχει διαφύγει από την Τουρκία) που είχε προειδοποιήσει γράφοντας  “προσοχή στα τεμένη της δυτικής Θράκης” μια μέρα πριν την ανακάλυψη του οπλισμού και προσθέτει πως λέγονται πολλά αλλά δεν υιοθετεί τίποτε. Αυτό που προέχει, σύμφωνα με τον Βουλευτή Ξάνθης είναι η έρευνα των αρχών για να εξακριβωθεί η προέλευση των όπλων.

Δηλώσεις Ικσάν: Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε για όπλα ή μετανάστες

Δηλώσεις έκανε και ο Δικηγόρος του Ιμάμη Αχμέτ Κεχαγιά Ικσάν, ο οποίος μετέφερε την πληροφορία του ότι η Αστυνομία αρχικά ειδοποιήθηκε από άγνωστο για πιθανή ύπαρξη παράνομων μεταναστών ή όπλων στο τέμενος. Όπως σημειώνει εκεί ίσως βρίσκεται το κλειδί της υπόθεσης, όπως και στην πιθανή εξακρίβωση της προέλευσης των όπλων που έχουν βρεθεί ενώ σημειώνει ότι σε λίγες μέρες είχαν προγραμματιστεί τα εγκαίνια του νέου τεμένους που έχει χτιστεί δίπλα.