Μια ακόμη κοπέλα έπεσε θύμα επίθεσης από αδέσποτα την Παρασκευή στο παζάρι της Ξάνθης. Η άτυχη ήταν φοιτήτρια που γλίτωσε με μικρά προβλήματα καθώς επενέβησαν περαστικοί και θαμώνες και απομάκρυναν τα 5-6 σκυλιά που της επιτέθηκαν. Στον αντίποδα, ο ΦΟΞ έδωσε τα συγχαρητήριά του στο “Ρολόι των Νέων” για το γεγονός ότι υιοθέτησε τη σαφή θέση των νέων της πόλης για ένα βιώσιμο και ολοκληρωμένο πλάνο αντιμετώπισης του προβλήματος των αδέσποτων στην Ξάνθη.

Η συζήτηση για τις παιδικές χαρές, πέρα από τα όσα προβληματικά αφορούν στο Δήμο Ξάνθης, έφερε στην επιφάνεια το βαθύτερο πρόβλημα της ελληνικής διοίκησης, της παράνοιας, της ευθυνοφοβίας και της βεβαιότητας ότι ποτέ δεν θα εντοπίσει την ουσία, είτε επειδή φταίνε οι πολιτικές, είτε οι υπηρεσιακές – γραφειοκρατικές  προσεγγίσεις.

Επειδή το 2014 έγινε ένα ατύχημα σε λούνα παρκ του Αλίμου, η προσέγγιση του κράτους ήταν να κλείσουν έκτοτε όλες οι παιδικές χαρές της χώρας που ακόμη δεν έχουν καταφέρει να ανοίξουν. Για να λύσει το πρόβλημα ή – καλύτερα- για να αποτινάξει τις ευθύνες του το κράτος (όπως αυτό εκφράζεται από αιρετούς και υπηρεσιακούς) τιμώρησε όλη την κοινωνία..

Γράφαμε χθες για την υπόθεση του Μπελογιάννη και διασκεδάσαμε λίγο μια αχρείαστη διαμάχη που δεν μπορεί να έχει θέση στη σημερινή πραγματικότητα αλλά βλέπουμε ότι αυτή συνεχίζεται με κάποιο τρόπο. Για να είμαστε ξεκάθαροι λοιπόν εμείς θεωρούμε ότι ένας νεκρός εδώ και 65 χρόνια δεν μπορεί να είναι απειλή για τους ζώντες ενώ στη σύγχρονη δημοκρατία οι συσχετισμοί είναι δεδομένοι και δεν ανατρέπονται.

Εκτός και αν θεωρούν κάποιοι ότι το μετεμφυλιακό κράτος που τον εκτέλεσε υπάρχει ακόμη ή θα έπρεπε να αναβιώσει το 2017 ή, ακόμη χειρότερα, αν κάποιοι ταυτίζονται κάποιοι με όσα ανιστόρητα είναι είναι σήμερα κτήμα των φυσικών απογόνων των συνεργατών των ναζί, δηλαδή της ΧΑ. Τότε, προφανώς έχουμε πρόβλημα αλλά, τότε επίσης, είναι γεγονός ότι ένας νεκρός του χθες μπορεί να απειλεί του ζώντες του σήμερα. Ας ηρεμήσουν λοιπόν όλοι και ας αφήσουν το κυνήγι μαγισσών. Είναι έτσι κι αλλιώς νοσηρό το κλίμα…