Στο κλίμα της ανακοίνωσης του bloco, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με ανακοίνωσή της επιτίθεται στον Πρύτανη του Δημοκριτείου.

Αναλυτικά:

Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση εντός του Δ.Π.Θ. Οι εστίες και συνολικότερα οι πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις βρίσκονται χωρίς φύλαξη. Συνέπεια της κατάστασης αυτής ήταν να συμβούν συνεχόμενα περιστατικά κλοπών εντός των φοιτητικών εστιών στην Ξάνθη. Σε όλα αυτά η στάση της διοίκησης του πανεπιστημίου ειναι το λιγότερο σκανδαλώδης. Πρακτικά, η διοίκηση του ΔΠΘ δεν προέβει ποτέ στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αναλάβει το ίδιο το Πανεπιστήμιο την φύλαξη, μεταθέτοντας όλες τις ευθύνες στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Παράλληλα όλο αυτό το διάστημα και ειδικά μετά τα περιστατικά κλοπών στο χώρο των εστιών στην Ξάνθη το πανεπιστήμιο δεν μερίμνησε για την φύλαξη, παρ’όλες τις κρούσεις των φοιτητών προς την Κοσμητεία το τελευταίο διάστημα, αναφέροντας πως το αίτημα έχει ήδη διαβιβαστεί στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Εν τέλει όμως αποδείχτηκε πως το ίδιο το ΔΠΘ δεν μερίμνησε ποτέ για την φύλαξη μιας και αίτημα κατατέθηκε μετά το τελευταίο περιστατικό κλοπής, τη Δευτέρα 27 Μάρτη.

Όλα αυτά τα γεγονότα συμβαίνουν σε μια περίοδο που το πόρισμα που εξέδωσε το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τις απευθείας αναθέσεις έργου σε εργολάβο, κρίθηκε επιβαρυντικό προς τον πρύτανη Αθ.Καραμπίνη. Ο ίδιος ο πρύτανης Καραμπίνης έχει αποδείξει πως πλέον λειτουργεί ενάντια στα συμφέροντα του Πανεπιστημίου και στις ανάγκες των φοιτητών.

Επιπρόσθετα είναι ολοφάνερο πως πλέον ο πρύτανης Καραμπίνης αντιλαμβάνεται το ΔΠΘ ως τσιφλίκι του. Οι απευθείας αναθέσεις έργων σε εργολάβους, η απαγόρευση εκδηλώσεων που σχετίζονται με την σύνδεση τοπικής οικονομίας-πανεπιστημίου αλλά και η συνεχόμενη επίθεση τα προηγούμενα χρόνια σε φοιτητές/καθηγητές δημιουργούν ένα κλίμα τρομοκρατίας εντός του Πανεπιστημίου .

Για εμάς ο πρύτανης Καραμπίνης δεν μπορεί πλέον να αποφασίζει για τα τεκτενόμενα στο ΔΠΘ. Είναι πλέον φανερό οτι ο μόνος του στόχος είναι η αναπαραγωγή ενός συστήματος διαφθοράς και διαπλοκής. Κρίνουμε λοιπόν αναγκαία την αποπομπή του από την θέση του πρύτανη μιας είναι ο πλέον ακατάλληλος για αυτήν την θέση. Ως εκ τούτου ζητάμε άμεσα την παραίτηση του.