Για την Τετάρτη διέκοψε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καβάλας τη δίκη που αφορά στους δύο Ξανθιώτες, που κατηγορούνται για το βιασμό νεαρής φοιτήτριας πριν από δύο χρόνια στην Ξάνθη. Η έδρα διέκοψε λίγο μετά τις 9 το βράδυ, μετά από 12ωρη ακροαματική διαδικασία και πριν την πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας και τις αγορεύσεις των δικηγόρων. 

Η υπόθεση αφορά στην καταγγελία 20χρονης φοιτήτριας το Μάρτη του 2015 στην Αστυνομία, πως είχε πέσει θύμα βιασμού το βράδυ μιας Παρασκευής από ένα 29χρονο και ένα 32χρονο,  μετά την αποχώρησή τους από κλαμπ της πόλης.

Τι υποστήριξαν οι εμπλεκόμενοι

Στην κατάθεσή της η κοπέλα από το Βόλο, όπως και κατά την προανάκριση, υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού, εναλλάξ από τους δύο κατηγορούμενους, και ότι τη μετέφεραν με τη βία στο σπίτι του ενός, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι ήταν σε κατάσταση μέθης, παρότι όμως θυμόταν όλα τα γεγονότα.

Οι δύο κατηγορούμενοι στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι επρόκειτο για ερωτική συνεύρεση που έγινε με την πλήρη συναίνεση της κοπέλας, με την οποία ήταν το βράδυ σε κλαμπ της πόλης και αναφέρθηκαν σε λεπτομέρειες για να αποδείξουν ότι είχε ενεργητική συμμετοχή σε όσα συνέβησαν.

Η κατάθεση του Ιατροδικαστή

Ο Ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θράκης Νίκος Κιφνίδης κατά την κατάθεσή του ανέφερε ότι  δεν διαπίστωσε σημάδια βιασμού ή άσκησης βίας αλλά μόνο σεξουαλικής επαφής. Δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις από την πολιτική αγωγή και την υπεράσπιση καθώς και από την έδρα για διάφορες λεπτομέρειες και πιθανά ίχνη. Κατά τα άλλα οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν κατανάλωση αλκοόλ από την νεαρή κοπέλα και όχι ναρκωτικών. Απαντώντας σε  ερωτήσεις υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής ο Ιατροδικαστής ανέφερε ότι η ποσότητα του αλκοόλ ήταν μεγάλη αλλά δεν μπορούσε να βεβαιότητα να πει αν είχε επέλθει μέθη ή όχι, κάτι που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους πολιτικής αγωγής,  που παρουσίασαν σχετική γνωμάτευση ψυχολόγου, η κοπέλα μετά το περιστατικό έχει καταρρεύσει ψυχολογικά και έχει υποστεί “σωματικό και ψυχολογικό βιασμό”. Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πατέρας της νεαρής φοιτήτριας που στηρίζει την κόρη του στην περιπέτεια αυτή.

Από την πλευρά της υπεράσπισης παρουσιάστηκε ένορκη κατάθεση μάρτυρα που υποστήριξε ότι σε συνομιλία με την κοπέλα πριν το περιστατικό είχε εκμυστηρευτεί ότι επιθυμούσε να μεταγραφεί από την Ξάνθη σε σχολή της Θεσσαλονίκης ενώ οι γονείς της πίεζαν να παραμείνει και  παρουσίασαν φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στο Instagram λίγες μετά, υποστηρίζοντας ότι είχε φυσιολογική συμπεριφορά και δεν ήταν καταπονημένη ψυχολογικά. Μετά το περιστατικό η νεαρή κοπέλα μεταγράφηκε σε Σχολή εκτός Ξάνθης.

Μεγάλο ενδιαφέρον για τη δίκη

Η δίκη στο Κακουργοδικείο της Καβάλας, έγινε υπό την παρουσία αρκετών συγγενών και φίλων των κατηγορουμένων από την Ξάνθη ενώ διεξήχθη σε απόλυτα ήρεμο κλίμα.

Οι δυο κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν επίσης την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών καθώς στο σπίτι του ενός είχαν βρεθεί 16 γραμμάρια κάνναβης και 18 ναρκωτικά χάπια, κατηγορία ήσσονος σημασία σε σχέση με την κακουργηματική κατηγορία του βιασμού. Η δίκη θα αρχίσει εκ νέου την Τετάρτη με την πρόταση του Εισαγγελέα και μετά τις αγορεύσεις των δικηγόρων και τη διάσκεψη των ενόρκων και των δικαστών θα ληφθεί η απόφαση για την πολύκροτη υπόθεση.