Νέα επεισόδια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει γύρω από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες.

Μετά την ανακοίνωση του Καθηγητή Β. Τσαουσίδη τη Δευτέρα, ο Καθηγητής Χ. Κουκουρλής, Αναπληρωτής Πρύτανη Ανάπτυξης, Υποδομών και Εσωτερικού Προληπτικού Ελέγχου, με απάντηση που απέστειλε στο Χanthi2.gr κοινοποιεί απόσπασμα από τη Διαύγεια (παρατίθεται παρακάτω) και αναφέρει “σας αποστέλλω ως συνημμένο έγγραφο ανάρτηση στη “Διαύγεια” από όπου θα δείτε τα ποσά των Συμβάσεων του Β. Τσαουσίδη με το Ε.Κ. “Αθηνά”, ώστε να διαπιστώσετε ποιες είναι οι πρόσθετες αμοιβές του για το έργο UMOBILE, δηλαδή πέραν του μισθού του από το Πανεπιστήμιο, το οποίο αναφέρεται στο παραπάνω δημοσίευμα. Θα δείτε επίσης ότι παρόλο που το ΔΠΘ έχει αποβληθεί από το Έργο, Τμήμα των υποχρεώσεων του κ. Τσαουσίδη επιδιώκεται να υλοποιηθεί στο ΔΠΘ. Πως άραγε;”

ΨΚ20469ΗΞΩ-ΟΦΨ

 

Σκληρή ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά της αντέδρασε σε όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης φορέων και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

Κατανοούμε τον πανικό στον οποίο βρίσκεται ο πρύτανης του ΔΠΘ, καθώς εκκρεμούν εις βάρος του βαρύτατες κατηγορίες όσον αφορά τη διαχείριση των κονδυλίων του ΔΠΘ. Πρόσφατα, ξεκίνησε να προβάλει το ακαδημαϊκό του έργο, να εμφανίζεται ως εθνοσωτήρας για τη Θράκη, με ρητορεία Χρυσής Αυγής και να επιτίθεται χυδαία στους βουλευτές και τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά αποτελούν την τελευταία γραμμή άμυνας των πρυτανικών αρχών και του εργολάβου σίτισης Χούτου, που τόσα χρόνια θησαύριζαν εις βάρος των αναγκών των φοιτητών και του πανεπιστημίου. Η τελευταία δημόσια επίθεση του πρύτανη δεν μας προξενεί εντύπωση. Είναι σύνηθες να κρύβονται υπό τον μανδύα εθνικών θεμάτων πολλά σκάνδαλα. Οι μόνοι σύμμαχοι του πρύτανη Καραμπίνη είναι πλέον ένα τμήμα του παλιού πολιτικού, μιντιακού και οικονομικού συστήματος της Θράκης.

Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναμένουμε, όπως και όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και η κοινωνία της Θράκης για την οποία το ΔΠΘ είναι κομβικός παράγοντας ανάπτυξης και ευημερίας, τις απαντήσεις του πρύτανη επί της ουσίας και δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο που έχει μπει. Άλλωστε, η ακροδεξιά ρητορεία, η καπηλεία εθνικών θεμάτων και η γενικότερη στάση του πρύτανη δεν συνάδουν με το ρόλο, την ψυχραιμία και ευθύνη που πρέπει να έχει και να επιδεικνύει ένας πνευματικός άνθρωπος, ειδικά στη Θράκη. Με βάση όλα τα παραπάνω συνεχίζουμε και θεωρούμε περισσότερο από ποτέ αναγκαία την απομάκρυνση του από την θέση του πρύτανη του ΔΠΘ.