Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μύκης καθιερώθηκε η 5η Απριλίου ως ημέρα καθαριότητας κι ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση.

Ο Δήμος Μύκης σε συνεργασία με την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση Ν. Ξάνθης πραγματοποίησε την Τετάρτη 5 Απριλίου, περισυλλογή απορριμμάτων του Δήμου Μύκης, με τη συμμετοχή όλων των σχολείων (παρουσία μαθητών και των καθηγητών – συνοδών) Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, εκτός των νηπιαγωγείων.

Τα υλικά καθαριότητας (γάντια, σακούλες κ.λπ.) μοιράστηκαν από το Δήμο και η περισυλλογή των απορριμμάτων που πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές, έγινε στις αυλές των σχολείων αλλά και στους δρόμους του οικισμού, όπου εδρεύει ο Δήμος.

Στη συνέχεια κάποια σχολεία της Σμίνθης επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και παρουσίασαν τις περιβαλλοντικές εργασίες των σχολείων τους.

Δήλωση του Δημάρχου

Σχετικά με την παραπάνω δράση ο Δήμαρχος Μύκης κος Τζεμήλ Καπζά έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όπως και πέρσι έτσι και φέτος, σε συνεργασία πάντα με την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση Ν. Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε η εκστρατεία καθαριότητας στον Δήμο μας, με πολύ μεγάλη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών. Τα παιδιά με τις εργασίες τους για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, έστειλαν ένα καλό και υποδειγματικό μήνυμα προς όλους τους δημότες. Ελπίζω να υπάρχει ανάλογη ανταπόκριση κι ευαισθητοποίηση των δημοτών μας σχετικά με την καθαριότητα. Γιατί η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ μας αφορά ΟΛΟΥΣ»!