Ή υπόθεση με τους Ξαθιώτες που κατηγορήθηκαν για το βιασμό της φοιτήτριας πριν από 2 χρόνια, κλείνει με τη δικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Λογικό είναι να προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις , θετικές ή αρνητικές ανάλογα με τη σκοπιά που έχει ο καθένας. Εμείς από την πλευρά μας παρουσιάσαμε με ακρίβεια από την πρώτη στιγμή μόνο τα αντικειμενικά δεδομένα και αρνηθήκαμε το ρόλο του κατήγορου ή του υπερασπιστή που κάποιοι ήθελαν να ενδυθούν. 

Για αυτό και επιμείναμε στην παράθεση των γεγονότων και την αναλυτική περιγραφή όσων ειπώθηκαν στη Δίκη, όπου είχαμε ομόφωνη απόφαση δικαστών και ενόρκων και απαλλακτική πρόταση (γυναίκας) Εισαγγελέα με τα οποία η υπόθεση έκλεισε οριστικά. Αποφύγαμε μόνο όσες λεπτομέρειες θα έθιγαν τους εμπλεκόμενους με την υπόθεση -από πολλές απόψεις καθώς δεν γίνεται να εκτίθενται σε κοινή θέα όλες οι λεπτομέρειες αυτής της δίκης.

Βέβαια παρότι ουδείς άλλος πλην της ομάδας μας δεν κάλυψε τη δίκη (το αυτονόητο δηλαδή για μια τέτοια υπόθεση) εντούτοις όλοι με κάποιο τρόπο στην περιοχή  μετέδωσαν τις ειδήσεις, πολύ απλά κλέβοντας το υλικό από όσους κάλυψαν τη δίκη.

Και αυτό δεν συμβαίνει γιατί υπάρχουν κακοί δημοσιογράφοι αλλά γιατί οι δημοσιογράφοι στην περιοχή είναι πάρα πολύ λίγοι αφού οι περισσότεροι είναι διάφοροι αστοιχείωτοι, συνταξιούχοι και λοιποί “κατσαπλιάδες” που τους παριστάνουν. Για αυτό ακόμη και αν παρακολουθούσαν τη δίκη, ελάχιστα θα μπορούσαν να καταλάβουν…

Ο Δήμος Ξάνθης ανακοίνωσε τις εγκρίσεις που υπήρξαν στις προτάσεις για το Ιnterreg VI Eλλάδα-Βουλγαρία. Εντοπίζουμε ότι οι προτάσεις που εγκρίθηκαν για το Δήμο είναι λίγες σε σχέση με τις προτάσεις που κατατέθηκαν. Πολλοί μπορεί να είναι λόγοι και ίσως να μην αφορούν μόνο το Δήμο Ξάνθης -ή όσους ζητούν τη συνεργασία του αλλά δεν μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το μέγεθος προτάσεων- αλλά η απόδοση δεν φαίνεται να ήταν καλή.

Και όπως διαπιστώνουμε από την ανακοίνωση που εκδόθηκε, το ένα από τα δύο έργα που εξαγγέλλονται είναι έργο της Περιφέρειας που θα υλοποιηθεί στην περιοχή της Σταυρούπολης και όχι πρόταση που κατατέθηκε από το Δήμο Ξάνθης, αν δεν κάνουμε κάποιο λάθος. Στο τέλος της ημέρας πάντως, αυτό που κανείς δεν ψάχνει σε αυτές τις προτάσεις, είναι το χειροπιαστό αποτέλεσμα για τους πολίτες και όχι οι “soft” ενέργειες και τα ταξίδια μεταξύ δύο χωρών, με χαρακτήρα διεκπεραιωτικό και στόχο να δαπανηθούν κάποια ποσά χωρίς αντίκρισμα. Και αυτό είναι θέμα σχεδιασμού εδώ και δεκαετίες και όχι πρόβλημα του Δήμου.